Nu hängs taktiktavlan upp för gott – "Perra" slutar


24 april 2020
Han har varit runt i en mängd klubbar på högsta svenska nivån, men nu är det över för Per-Erik "Perra" Johnsson som hockeytränare. Men det är inte brandmansyrket som har lockat tillbaka "Perra".

Annons

SHL presenteras av: 
BAUHAUS bygger svensk ishockey

För NWT berättar Per-Erik "Perra" Johnsson att tränarkarriären är över och att han nu istället har startat en liten snickarfirma. 
– Jag har kört igång en liten enskild firma och gör snickarjobb. Bygga altaner är jäkligt kul. Det var ett av de första uppdragen jag fick här hemma av frugan när jag kom tillbaka från Oskarshamn 18 mars, säger Johnsson till NWT.

Men "frugan" har enligt NWT också påpekat något som vi alla kanske tänker när vi nås av beskedet att det är över som hockeytränare för "Perra", som efter två säsonger utan tränarjobb återvände till SHL under förra säsongen för att ta över Oskarshamn.

– Frugan säger att hon hört det förut men nu är det över. Jag kan inte tänka mig att det blir något mer tränaruppdrag. Det finns yngre killar, säger 61-årige Johnsson till NWT.

"Perra" Johnsson inledde sin tränarkarriär i Skåre i division 3 1993 och har på elitnivå representerat Färjestad, Skellefteå, Timrå, AIK, Modo, Leksand och Oskarshamn. Han har två SM-guld med Färjestad och har även coachat Värmland i TV-Pucken.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.
Annons

Annons


Annons

Annons

Annons