HockeyNews
PLUS

NHL-bossens ord om avslutningen av säsongen: "Vore det ideala"

(13688) Gary Bettman
Bildbyrån

Publicerad: 23 april 2020

FacebookXWhatsApp

NHL vill avsluta grundserien när det är möjligt.
Det genom att spela flera matcher i samma arena under samma dag.
– Det blir kanske två städer, det är ingenting vi kan förutspå just nu, säger Gary Bettman till Sportsnet.

Ett tidigare förslag har varit att spela på en neutral plats, där North Dakota har föreslagits som spelplats, men det är alltså inte längre aktuellt.

I en intervju med Sportsnet berättar Gary Bettman att ligans plan just nu är att avsluta grundserien i ett få utvalda NHL-arenor.

Ett antal av NHL-arenorna finns i städer där utbrottet av coronaviruset inte varit särskilt allvarligt och där det regionala styret inte infört restriktioner mot idrottsevenemang.

Enligt ESPN:s Emily Kaplan är just nu Edmonton, Minnesota och Raleigh, Carolina Hurricanes hemstad, favoriter till att stå värd för Pacific, Central och Metro division medan det är oklart vilken stad som ska arrangera matcherna för Atlantic division.

– Det blir kanske två städer, det är ingenting vi kan förutspå just nu. Det måste inte nödvändigtvis delas upp per division. Men de ställen vi spelar på behöver vara ställen där vi klarar oss både vad gäller träningsmöjligheter och arenan. Tar du sju eller åtta lag till ett specifikt ställe och spelar många matcher utan att resa behöver det finnas is att träna på, säger han till Sportsnet och fortsätter:

– Inget beslut är fattat och vi lever inte i en perfekt värld längre, vi kommer behöva göra justeringar. Från vår sida vore det ideala att spela klart grundserien, även om det är på en central ort och sen gå in i slutspelet på samma sätt som vi normalt spelar dem.


***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)