HockeyNews
PLUS

Efter ryktena – JVM-backen lämnar Modo för SHL: "Det här blir bra"

(13612) Mattias Norlinder
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 15 april 2020

FacebookXWhatsApp

Mattias Norlinder har ryktats vara på väg till SHL.
Nu står det klart att JVM-profilen lämnar Modo för spel i Frölunda.

– Vi tror på en jättestor roll för honom och ser honom väldigt högt upp, att han ska vara en spelande och drivande back för oss, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Toppspelarna fortsätter att lämna Modo.

Under onsdagen stod det klart att det inte blir någon fortsättning i klubben för Mattias Norlinder. Inte för att Modo inte ville behålla honom utan för att nya utmaningar väntar.

– Mattias Norlinder är en av svensk hockeys mest spännande framtidsspelare och vi är glada över den utveckling han haft i Modo och önskar all lycka till i den framtida karriären. Förhoppningsvis får vi någon dag åter se Mattias i Modo-tröjan, säger sprotchefen Fredrik Glader till klubbens hemsida .

Tidigare har Norlinder ryktats till Luleå men nu står det klart att det blir spel i Frölunda från och med nästa säsong för den av Montreal NHL-draftade 20-åringen från Kramfors.

Norlinder har noterats för 24 poäng på 48 matcher i Hockeyallsvenskan för Modo.

Mattias Norlinder lämnar Modo för spel i Frölunda där han väntas få en stor roll. Foto: Bildbyrån.

Kontraktet med Frölunda sträcker sig till våren 2022.

– Det här blir bra. Frölunda har en bra och seriös verksamhet och ett offensivt tänk. Det blir en kul utmaning för mig att fortsätta utvecklas i en ny miljö, säger Norlinder till sin nya klubbs hemsida .
Enligt Frölundas sportchef Fredrik Sjöström har Göteborgsklubben följt Mattias Norlinder under en lång tid.

– Det började med junior-SM, och det som stack ut direkt var hans skridskoåkning. Ett fantastiskt frånskjut och glid, verkligen ”effortless” (utan ansträngning). Den här säsongen har vi hårdstuderat honom och har sett en jäkla massa matcher med Modo, säger Sjöström till HockeyNews.se.


LÄS MERModos JVM-back efter hjärnskakningen: "Det har varit tufft"

Mattias Norlinder är den sjätte backen som Frölunda har under kontrakt inför kommande säsong.


– Vi tror på en jättestor roll för honom och ser honom väldigt högt upp, att han ska vara en spelande och drivande back för oss. Modo har gjort ett jättebra jobb och utvecklat honom och han har haft en grym säsong i Modo. För vår del hoppas vi att ta vid det fina jobb de har gjort med Mattias. Vår ambition är att vidareutveckla honom, säger Sjöström till HockeyNews.se.



Han tillägger:



– Det finns utmaningar så klart eftersom han kommer till en högre nivå i SHL och du möter bättre spelare varje dag. Men jag tror att han är redo att anta den utmaningen.



***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)