HockeyNews
PLUS

Erbjöds inte nytt kontrakt av Djurgården – går till allsvensk klubb

(13569) Felix Carenfelt
Bildbyrån

Publicerad: 10 april 2020

FacebookXWhatsApp

Han gjorde SHL-debut i Djurgården den gångna säsongen – men fick inte nytt kontrakt av storklubben. Nu pekar HockeyNews.se:s uppgifter på att den Huddingefostrade forwarden Felix Carenfelts karriär fortsätter i Hockeyallsvenskan och Almtuna. 

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

I mitten av mars skrev HockeyNews.se att Djurgårdsforwarden Felix Carenfelt, 20, inte skulle erbjudas något nytt kontrakt av SHL-klubben. Han var en av flera DIF-juniorer som fick lämna klubben efter säsongen.

LÄS MER: 
Flera juniorer får lämna Djurgården - erbjuds inga kontrakt

Nu kan HockeyNews.se berätta var Carenfelt ska spela den kommande säsongen. Enligt uppgifter till HockeyNews.se blir det Hockeyallsvenskan och spel i Almtuna framöver. I Almtuna blir Carenfelt lagkamrat med barndomsvännen William Wiå.

Felix Carenfelt var dressad i två SHL-matcher (en assistpoäng) för Djurgården den gångna säsongen och gjorde därmed debut i landets högsta division.

Nu blir det alltså ett kliv ner till Hockeyallsvenskan för Carenfelt, som gjorde 13 mål och tre assist på åtta matcher i J20 SuperElit i fjol. Det blev även spel i tre landskamper med Juniorkronorna, dock var inte Carenfelt uttagen i JVM-truppen. 

***

SE OCKSÅ - ADAM FALK OM ÅREN I DJURGÅRDEN OCH NYA ÄVENTYRET I KRISTIANSTAD


***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)