Rögles heta nyförvärv: ”Klart att det kommer bli tufft”


6 april 2020
Såväl svenska som utländska klubbar stod på kö efter Adam Tambellinis succé i Modo. Valet föll till slut på SHL och Rögle.
Nu ska han försöka ta med sig den offensiva poängproduktionen en nivå upp. 
– Det är klart att det kommer bli tufft, säger han till HockeyNews.se.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


När Adam Tambellini anslöt till Modo från AHL-spel i början på oktober var det inte särskilt många som trodde att han skulle ösa in poäng på sättet han gjorde. Tillsammans med Jonathan Johnson och Patrik Karlkvist utgjorde han en fruktad trio och tillsammans noterades de för makalösa 210 poäng, varav 63 av dem kom från Tambellinis klubba. 


– Jag fick en bra start och sen fortsatte det bara. Jag spelade med de bästa spelarna i ligan i mitt tycke och vi hade riktigt bra kemi. Björn (Hellkvist, tränaren) gav oss stort förtroende och vi är tacksamma att han satte ihop oss. Det var riktigt kul att spela ihop med dem. 


Men nu lämnar han Örnsköldsviksklubben och tar klivet upp i SHL. Ett tvåårskontrakt är signerat med Rögle. 


– Det kändes som ett bra alternativ efter att jag pratat med Chris och Cam (Abbott), och jag gillade sättet de såg på mig som spelare. Jag tror att det är rätt ställe för mig att fortsätta utvecklas på, säger han. 


Var det en avgörande faktor att ni kommer från samma land och samma kultur?


– Jag vet inte. Men det är alltid en trygghet när de pratar ditt språk och kommer från samma hockeykultur. Och andra sidan vet jag inte om det var avgörande, det var snarare rollen och hur de sålde in organisationen. Det är ett bra lag, så det ska bli roligt att komma dit. Förhoppningsvis kan jag bidra med något. 


Adam Tambellini utgjorde en fruktan trio tillsammans med Jonathan Johnson och Patrik Karlkvist. Foto: Bildbyrån

Han berättar att Rögle började visa intresse tidigt, men att det var först efter säsongen som han bestämde sig. 


– Jag och min agent satte oss ner och diskuterade igenom de olika alternativen som fanns för mig och vi kom snabbt fram till att Rögle var ett bra ställe att utvecklas på, säger han. 


Tycker du att de större rinkarna passar dig bättre som spelare?


– Det är en bra fråga. Men det är verkligen två helt olika sporter, eller nästan i alla fall. Jag gillar verkligen den stora isen, för en offensiv spelare som mig gynnar det mig i och med att jag får den där lilla extra sekunden. Det tog ett tag innan jag hittade de öppna ytorna, men efter några matcher var jag inne i det. 


Nu ska han försöka ta med sig den offensiva produktionen till Rögle – men han vet att det kommer bli en svår utmaning att anpassa sig till en rätt så mycket bättre liga. 


– Nu har jag ju inte spelat i ligan, men efter fyra år i AHL så har jag lärt mig att anpassa mig till olika typer av hockey. Det är klart att det kommer bli tufft, men Chris och Cam har sagt att det finns bra spelare här och jag har även sett det själv, så förhoppningsvis hjälper de mig i början. 


'

Jeff Tambellini representerade flera klubbar i SHL. Här i Växjös tröja. Foto: Bildbyrån

Adam Tambellinis bror, Jeff Tambellini, gjorde flera säsonger i SHL under 2010-talet och var en god rådgivare när det kom på tal att det skulle bli SHL. 


– Det var en stor anledning till att jag kom till Sverige från första början också. Han har spelat här och gjort det bra och efter allt han sa kändes det som en bra utmaning. Han har sagt att det är en bra och tuff liga, så det ska bli roligt att få testa på det, säger han. 


Vem är Adam Tambellini utanför isen?


– Jag vet inte. Det är nog en fråga för mina vänner och lagkamrater. Men jag skulle beskriva mig själv som en väldigt jordnära kille som är bra på att lyssna på andra. 


Vad har du för intressen?


– Jag gillar verkligen att koppla av på sommaren. Jag försöker spendera så mycket tid med min familj som möjligt, i och med att jag inte har den möjligheten på vintern. Annars brukar jag spela rätt mycket golf med mina vänner, det är ett stort intresse för mig.


Coronakrisen har gjort att att det finns en osäkerhet när han kan ansluta till sin nya klubb, men han hoppas att den värsta krisen har lagt sig till slutet på sommaren. 


– Om allt går som det ska kommer jag att ansluta den förste augusti. Förhoppningsvis går det här viruset över snart så att vi kan komma tillbaka till våra normala liv.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.