HockeyNews
PLUS

Ettans stjärnback om transferryktena: "Trivdes bra i klubben och staden"

(12988) Erik Flood
Magnus Ekeros

Publicerad: 5 april 2020

FacebookXWhatsApp

Efter supersäsongen i Hudiksvall är 23-årige Erik Flood en jagad man. Enligt hockeybloggaren MrMadhawk ska den spelskicklige backen vara klar för en övergång till allsvenska Kristianstad.
– Inga kommentarer just nu, skriver Erik Flood i ett sms till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Erik Floods säsong i Hudiksvall har gett eko. Efter 42 (10+32) poäng på 40 matcher i Hockeyettan är 23-åringen en jagad man. Men det är inte bara poängproduktionen som har imponerat den här säsongen. Hudiksvalls tränare Per Ljusteräng har utvecklat Erik Flood och gjort backen till en hygglig tvåvägsback. Något som Erik Flood tidigare har belyst.

– Jag vågar göra saker på ett helt annat sätt nu, jag har blivit bättre på att värdera när jag ska gå framåt eller avvakta. Och ser man till plusminus-statistiken och spelet i egen zon nu, så känner jag att jag är en mer komplett back. Jag har väl alltid setts som en offensiv back som är bra i powerplay och så vidare. Men nu är jag bättre i fem mot fem och har fått en stor defensiv roll i laget. Jag är skickligare över hela banan och det har jag Ljusteräng (Per, tränare i Hudiksvall) och Magnus (Nilsson, assisterande tränare) att tacka för, sa Erik Flood när HockeyNews.se pratade med honom efter första playoff 2-matchen borta mot Nybro för en månad sedan.

LÄS MER: Spetsbacken om poängexplosionen: "Mer komplett som back nu"

Säsongen tog ett abrupt slut för Hudiksvall och Flood inför returmatchen mot Vimmerby i playoff 3, men det är högst oklart om Flood hade spelat den matchen på grund av en axelskada, som han åkte på tidigt i den första matchen mot smålänningarna.

Nu har axeln läkt ihop bra – och nu talar mycket för en återkomst till Hockeyallsvenskan för Erik Flood. Enligt MrMadhawk ska Flood vara överens med Kristianstad till kommande säsong.

Det som talar för att det kan bli Kristianstad för Erik Flood är att han har ett förflutet i just Kristianstad. Säsongen 2017/2018 lånades backen ut till Kristianstad från Almtuna. Flood hann dock bara med fyra matcher i Kristianstad innan han skrev på för allsvenska Vita Hästen. Erik Flood är fåordig när HockeyNews.se frågar om Kristianstad. 

– Jag har varit utlånad till Kristianstad tidigare och trivdes bra i klubben och i staden. Annars har jag inga fler kommentarer just nu, skriver Erik Flood i ett sms till HockeyNews.se.

LÄS MER: 

Stjärnbacken tunga smällar

Erik Flood har tidigare spelat allsvensk hockey i Mora, Almtuna och Vita Hästen. Snart kan han kanske lägga till Kristianstad på den listan. Foto: Bildbyrån

HockeyNews.se pratade med Erik Flood tidigare i veckan och då erkände backen att det bland annat fanns intresse från flera allsvenska klubbar.

– Det är klart att det finns intresse, men jag är inte själv i beslutet. Jag har en sambo som just nu jobbar i Hudiksvall och det ska funka med hockeybiten och allt runt omkring. Det ska kännas rätt, sedan så vill jag spela så högt upp som möjligt. Men samtidigt vill jag inte vara en utfyllnadsspelare, utan få samma möjligheter som jag har haft i Hudiksvall. Sedan så är det ett högre tempo och bättre spelare i Hockeyallsvenskan, det är jag medveten om. 


FOTNOT: Kristianstad har sedan tidigare värvat in nygamle backen Acke Ringström och Djurgårdscentern Adam Falk. 

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)