HockeyNews
PLUS

AIK:s jätterensning – 18 (!) spelare får lämna klubben

(13462) kollage måndag
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 1 april 2020

Att AIK bygger nytt efter fiaskosäsongen i Hockeyallsvenskan är ingen överdrift. På onsdagseftermiddagen gick klubben ut med att 18 spelare lämnar inför den kommande säsongen i Hockeyallsvenskan.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET - ligans huvudpartner

AIK blev klar jumbo i Hockeyallsvenskan och hade en oviss kvalserie framför sig. Men på grund av coronapandemin klarade sig AIK kvar i Hockeyallsvenskan utan kvalspel. 

Nu bygger klubben nytt efter fiaskosäsongen och det står nu klart att 18 spelare från förra säsongen inte erbjuds nytt kontrakt. 

Följande spelare har gjort sitt i AIK:


MÅLVAKTER:  Robin Wallin, August Hedlund, Mika Järvinen, Johannes Jönsson.

BACKAR: Johan Larsson, Ricard Blidstrand, Joakim Lilliehöök, Jonatan Asplund, Gustav Bouramman, Isac Heens, Simon Wassberg, Alexis Binner.

FORWARDS: Emil Aronsson, John Henrion, Sam Marklund, Jacob Dahlström, Hugo Leufvenius, Cody Bradley.


Duon Emil Aronsson Jacob Dahlström är sedan tidigare klara för konkurrenten SSK.

Enligt Eliteprospects.com har AIK kontrakt med fem spelare inför nästa säsong: Backen Robin Jacobsson samt kvartetten Lucas Feuk,  Jacob Svensson, Kim Tallberg och Carl Wassenius.

Det blåser annars positiva vindar i AIK just nu. En nysatsning ska genomföras. Grunden för ett investeringskonsortium är på plats, och med en ökad spelarbudget och Roger Melin i sportrådet har AIK börjat fästa blickarna mot nya, roligare utmaningar.


– Vi siktar på cirka 20 procents ökning av spelarbudgeten jämfört med den här säsongen. Det är inte riktigt på samma nivå som när vi förlorade mot Oskarshamn i den allsvenska finalen. Men en bra och stabil ökning och det är en handfull finansiärer som gör det här möjligt, säger styrelseordförande Johan Palmgren till Sportbladet och fortsätter:

– Vi är väldigt missnöjda med den säsongen som precis avslutats.

LÄS MER:
 Så ska AIK ta revansch efter tunga säsongen: "Vi är väldigt missnöjda" 

I en intervju med klubbens hemsida berättar vd Anders Olson mer om de sportsliga- och ekonomiska förutsättningarna:

– Nu får givetvis förhålla oss till den här situationen med korttidspermitteringar och så vidare, men vi har för avsikt att stärka marknadsorganisationen. Och vi har redan stärkt den sportliga delen av organisationen med att vi har tagit in Håkan Åhlund som huvudtränare, vi har snart hoppas vi en assisterande tränare, vi har fortsatt fått hjälp av Roger Melin som kommer att ingå i sportrådet. Så att vi försöker att stärka upp på viktiga fronter redan nu.

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS