HockeyNews
PLUS

Skador tvingar Eddie Läck att avsluta karriären

(13437) Eddie Läck
Bildbyrån

Publicerad: 30 mars 2020

FacebookXWhatsApp

32-årige målvakten Eddie Läck avslutar karriären på grund av skadeproblem. Det meddelade Läck via sina sociala medier på måndagskvällen svensk tid.

Eddie Läck slog igenom som seniormålvakt i Leksand och spelade även SHL i Brynäs innan han tog klivet över till Nordamerika inför säsongen 2010/2011.

Totalt blev det 144 NHL matcher för Vancouver Canucks (debuten), Calgary Flames, Carolina Hurricanes och New Jersey Devils.

Annars har skador stört målvaktens karriär. Inför förra säsongen tog Eddie Läck en paus för att ge sin skadedrabbade kropp en chans att läka, men det har inte gått som Läck hoppats på.

– Det är dags för mig att avsluta min karriär som elithockeyspelare. Jag har varit med och bra och dåliga stunder. Jag varit i några stökiga situationer och varit en del av några riktigt bra lag, säger Eddie Läck i en avskedsvideo på Twitter.

– Mina höftproblem har nått den punkten att jag kan leva ett normalt liv och det är jag tacksam för. Med höften är inte tillräckligt bra för att spela professionell ishockey. Jag har accepterat situationen. Jag har gett mitt allt för att komma tillbaka. Men det gick inte. De senaste sex åren har varit plågsamma för mig. Jag har velat spela på ett sätt som min kropp inte tillät mig att göra.

2017 ingick Eddie Läck i det Tre Kronor som vann VM-guld i tyska Köln.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)