HockeyNews
PLUS

VM-guldvinnaren på jakt efter en ny klubb – lämnar Lausanne

(11926) Philip Holm/Lausanne
Bildbyrån

Publicerad: 26 mars 2020

Den förre Djurgårds- och Växjöbacken Philip Holm lämnar Lausanne.

Det blev bara nio matcher i den schweiziska klubben för VM-guldvinnaren.

Philip Holm, 28, söker efter en ny klubb. Enligt Lausannes hemsida på torsdagen står det klart att han är en av tre spelare som flyttar på sig.


Holm anslöt till Lausanne i början av januari. Han kom då till Schweiz som ersättare för Jonas Junland, som i sin tur lämnade Lausanne för att flytta hem till Linköping i SHL.


Den fysiskt starke tvåvägsbacken Philip Holm försökte slå sig in i NHL-klubben Chicago Blackhawks, men hamnade i farmarlaget Rockford där han spelade 30 AHL-matcher och gjorde 15 poäng (4 mål, 11 assist).


Världsmästarbacken Philip Holm är nu klubblös inför kommande säsong. Foto: Bildbyrån.


Efter återkomsten från USA till Europa spelade Holm nio NLA-matcher för Lausanne och gjorde ett mål och en assist. Var han kommer att spela kommande säsong är oklart.


LÄS MERSvenske VM-backen lämnar Chicago – flyttar hem till Europa


28-årige Philip Holm spelade i Djurgården mellan 2011 och 2016 och var då med om att både ramla ur SHL och ta sig tillbaka till SHL.


Efter sin säsong i Växjö Lakers 2016/2017 blev han uttagen till VM och var med och spelade hem ett guld. Därefter har han gjort två försök att slå sig in i NHL och även haft en stark säsong i KHL-klubben Torpedo Nizjny Novgorod.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS