Annons

AnnonsTrotjänarna lämnar HV71: ”Tufft att ge beskeden”


25 mars

Trotjänarna Martin Thörnberg och Oscar Sundh får lämna HV71. Dessutom står det klart att Johan Johnsson inte får något nytt kontrakt.
Det meddelade klubben i ett pressmeddelande under onsdagen. 

– Det är tufft att ge där här beskeden, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande. 


SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 
 

I förra veckan blev det klart att Nils Andersson, Christoffer Persson, Joakim Andersson, Markus Lauridsen och Lias Andersson inte kommer att representera HV71 kommande säsong. 


Under onsdagen kom beskedet att ytterligare tre spelare får lämna Smålandsklubben. Spelarna det rör sig om är trotjänarna Oscar Sundh och Martin Thörnberg samt centern Johan Johnsson.


– Det är tufft att ge de här beskeden, inte minst till tre spelare som har väldigt starka känslor för klubben och alla är väldigt fina killar, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande. 


Martin Thörnberg har totalt gjort 588 SHL-matcher för HV71 och på dessa står han noterad för 313 poäng (174+139). Under tiden i klubben har han varit med och bärgat fyra SM-guld. 


– Det går inte beskriva hur mycket han betytt för klubben. Hans passion för föreningen och sin otroliga vinnarskalle har varit ovärderlig under lång tid. En HV-ikon. Vi önskar Martin stort lycka till framöver, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande. 


Oscar Sundh har precis avslutat sin nionde säsong i HV-tröjan. 


– Också en spelare med stort HV-hjärta. Har en speciell plats hos alla HV-fans, med sitt uppoffrande spel och sin seriösa inställning. Har gjort ett stort avtryck i klubben med sina 500 matcher och två SM-guld och jag önskar Oscar all lycka i framtiden.


***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50-lott – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163


Annons

Annons

Annons