HockeyNews
PLUS

Djurgården har gjort klart med målvaktsparet och presenterar trio

(13367) Mantas Armalis/Skellefteå
Bildbyrån

Publicerad: 24 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Djurgården har spikat sitt målvaktspar för kommande säsong.

Och hoppas att de ska spika igen.

– Det kändes inte som några konstigheter egentligen. Det känns fantastiskt kul att komma tillbaka, säger Mantas Armalis till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det blir Niklas Svedberg och Mantas Armalis som ska kampera ihop i Djurgården nästa säsong.


Svedberg skrev nyligen på ett nytt tvåårskontrakt fram till 2022, och på tisdagen blev det officiellt att 27-årige Mantas Armalis återvänder till Djurgården från Skellefteå.


Armalis spelade i Djurgården mellan 2014 och 2016 innan han flyttade till Nordamerika och spelade för San Joses farmarlag i AHL. Djurgården har tagit farväl av målvakterna Robin Jensen och Karri Rämö som spelade för Stockholmsklubben under den nyligen avslutade säsongen.


På tisdagen presenterade Djurgården även Malmöbacken Tobias Ekberg och Vita Hästen-forwarden Linus Andersson, som har värvats under våren.


Samtliga tre spelare har skrivit tvåårskontrakt.


– Det känns intressant och spännande. Djurgården är en så stor förening och när jag fick förslaget så kändes det som ett ”once-in-a-lifetime”. När man väl får en chans att spela för Djurgården så tar man den, säger Linus Andersson till klubbens hemsida.


Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson är mycket nöjd med sin backvärvning, Tobias Ekberg och säger till klubbens hemsida:


– Tobias har, i våra ögon, under den senaste säsongen varit en av de bästa backarna i SHL sett till spelet i fem mot fem. Tobias är väldigt duktig på skridskorna och noggrann i sitt spel, såväl i passningsspelet som i sin positionsförmåga på isen. Vi ser fortsatt stor utvecklingspotential i Tobias, inte minst i det offensiva spelet där han bland annat kommer att ha större möjligheter till spel i powerplay relativt till hur hans situation var denna säsong i Malmö.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)