HockeyNews
PLUS

NHL-pampen ger inte upp säsongen: "Ambitionen är att dela ut Stanley Cup"

(13236) Bettman
Bildbyrån

Publicerad: 15 mars 2020

I Sverige är säsongen ytterst nära att blåsas av helt. I NHL, som även de har paus på obestämd tid, är tongångarna andra.
– Vi förväntar oss att kunna återuppta säsongen och ambitionen är att dela ut Stanley Cup, säger NHL-kommissionären Gary Bettman till nhl.com.


Överallt i världen släcks hockeyn på grund av coronaviruset och det är bara i princip i Ryssland som säsongen fortfarande pågår även om den finländska storklubben Jokerit i lördags valde att dra sig ur KHL-slutspelet.

Även världens bästa liga, NHL, har tagit en paus. Men där har man stora förhoppningar på att kunna avsluta säsongen inom en rimlig tid, i alla fall om du frågar NHL-kommissionären Gary Bettman. 

– Jag vill inte använda ordet inställd för vi hoppas och förväntar oss kunna gå tillbaka och återuppta säsongen och ambitionen är att kunna dela ut Stanley Cup den här säsongen, när allt återgår till det normala,  säger Gary Bettman till nhl.com.

Dock är det oklart hur länge ligan kan vänta innan man drar i gång under våren. 

– Det är något som jag inte kan svara på just nu. Det är en fråga som jag och de andra i ledningen diskuterar på daglig basis, säger Bettman till organisationens hemsida.

LÄS MER: Löntas lista: "Då kan NHL börja - och så borde SHL göra om kraven går igenom" 

Oavsett vad som händer med den pågående säsongen har Gary Bettman stora förhoppningar att kommande säsong ska dra i gång som vanligt till hösten.

– Min förhoppning är att allt ska återgå till det normala vid en punkt. Det är inte bara något som jag hoppas för NHL eller sport i allmänhet utan snarare för hela världen med allt som händer just nu, säger NHL-kommissionären och fortsätter:

– Om inte pandemin fortsätter, gud förbjude, så ser jag en helt normal 2020/21-säsong framför mig. Jag ser ingenting, förutom den förvarning jag precis nämnde, som kan få mig att tro något annat just nu. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS