HockeyNews
PLUS

SHL begär att SM-slutspelet ställs in – ingen mästare väntas utses

(13231) Luleå
Bildbyrån

Publicerad: 14 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Den svenska hockeysäsongen är lagd på is tills vidare på grund av coronavirusets härjande. Men nu är ett beslut nära om att SM-slutspelet ställs in helt och hållet. På lördag skickade SHL ut ett pressmeddelande där man begär att slutspelet ställs in. Ett formellt beslut väntas tas av Svenska Ishockeyförbundet på söndag.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Tanken var att de första åttondelsfinalerna (play in) skulle ha spelats under lördagen, men på grund av coronasmittan, så har säsongen pausats tills vidare. Torsdagens sista omgång spelades inför tomma läktare och tanken då var att slutspelet skulle dra i gång den 24 mars. Senast den 20 mars ska ett beslut tas om slutspelet. Men det beslut kommer nog tidigare än så.

På lördagskvällen skickade SHL ut ett pressmeddelande där man begär att SM-slutspelet ställs in. 

– Med hänsyn taget till myndigheternas anvisningar och spelare, ledare, medarbetare och funktionärers hälsa och säkerhet samt allas ansvar att begränsa Coronasmittan i samhället har vi gjort en hemställan till Svenska Ishockeyförbundet om att ställa in årets SM-slutspel. Hockey bör spelas med publik och när det inte går att genomföra och även lagen kan riskera att bli smittade och stå för vidare smittspridning ser vi inget annat beslut än att ställa in säsongen, säger SHL:s vd Michael Marchal i pressmeddelandet. 


Ett beslut från Svenska Ishockeyförbundet väntas bli officiellt under söndagen.

Enligt SportExpressen väntas ingen mästare utses


LÄS MER:
Avgörande playoff-matchen ställs in - samtliga ligor pausas 

Senare på lördagskvällen gick även SDHL ut med att vill att finalserien ställs in.

– SDHL har föreslagit till Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott att ställa in säsongen med hänsyn till de rådande omständigheterna. Detta med hänsyn till både myndigheternas anvisningar samt spelare, ledare och funktionärers hälsa och säkerhet för att hindra och begränsa Coronasmittan, säger Agne Bengtsson, ordförande i SDHL i ett pressmeddelande.


FAKTA/Så är statusen för de svenska toppligorna

SHL: SM-slutspelet skjuts upp till den 24 mars.
SDHL: Pausas omgående och tills vidare.
Hockeyallsvenskan: Pausad.
Hockeyettan: Pausas omgående och tills vidare.
U16, J18 Elit, J20 SuperElit: Inställt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)