NHL-svepet: Nytt mål av Zibanejad när Rangers snodde poäng

Den hysteriska målformen fortsätter för Mika Zibanejad som i natt svarade för ett läckert solomål. I mötet med Colorado skulle däremot Gabriel Landeskog få jubla högst.
Även i Chicago blev det svenskt firande när Alexander Nylander nådde tvåsiffrigt i målkolumnen.

Chicago – San Jose 6–2

Svenskarna: Chicago:
Alexander Nylander (ett mål och en assist).

Evander Kane må ha öppnat målskyttet för gästerna i den första perioden, men det var hans namne i Blackhawks som skulle ro hem titeln som matchvinnare.

Efter att backveteranen Duncan Keith skickat in 1–1 i början av den andra perioden så var det också dags för Patrick Kane att presentera sig. Precis som kvitteringen så kom också 2–1 i spel i numerärt överläge där skarpskytten Kane enkelt kunde peta in pucken bakom Aaron Dell i Sharks-målet. Även 3–1 skulle komma i mittenakten där 22-årige Alex Debrincat noterades för en framspelning på samtliga mål.

Chicagos överkörning fortsatte in i den tredje perioden och först ut att hitta nätmaskorna var svenske Alexander Nylander. Hans tionde mål för säsongen kom med endast 1:31 spelat av perioden.

Gästernas Timo Meier mäktade med ett tröstmål fram till 2–4, men det hjälpte föga. Tillsammans med rookien Dominik Kubalik skulle tvåmålsskytten Patrick Kane se till att fastställa slutresultatet till 6–2.

Edmonton – Winnipeg 2–4

Svenskarna:
Ingen svensk noterades för poäng i matchen.

Viktiga poäng stod på spel i kampen om slutspelsplatser, och med ett dödläge inför den tredje perioden så skulle en av säsongens succémän presentera sig.

Kyle Connor, 23, har tillsammans med målvakten Connor Hellebuyck sett till att deras Winnipeg Jets i allra högsta grad är med i kampen om en plats i Stanley Cup-slutspelet. Det var också Connor som skulle avgöra mötet med Oilers.

3–2 kom efter endast 29 sekunders spel och trots att hemmalaget vann skotten i den tredje perioden med hela 12–3 så skulle Jets lyckas hålla undan. I slutminuten skulle Connor även noteras för sitt 38:e mål för säsongen när han fastställde slutresultatet till 4–2 i öppen kasse.

Colorado – NY Rangers 3–2 efter förlängning

Svenskarna: New York:
Mika Zibanejad (ett mål). Colorado: Gabriel Landeskog (två assist).

Målen fortsätter att hagla in från Mika Zibanejads klubba. Igår var han första svensk att nå den otroliga milstolpen 40 mål, och i nattens möte med Colorado var Mika i farten igen.

1–0 kom efter en läcker soloåkning över isen i Pepsi Center där succésvensken lyckades hitta luckan mellan benskydd och plock på Pavel Francouz. På sina sex senaste matcher har nu Zibanejad noterats för hela elva kassar.

Något segerfirande skulle det däremot inte bli Rangers. Gabriel Landeskog spelade fram till Tyler Josts kvittering fem minuter senare, och när Avs övertog ledningen i mittenakten så hade kaptenen återigen ett finger med i förarbetet.

2–1 såg ut att stå sig matchen ut, men med endast 13 sekunder kvar på klockan så skulle Pavel Buchnevich se till att rädda en poäng för gästerna. Vinsten skulle dock komma att tillhöra Colorado efter att J.T. Compher hittat nätmaskorna i spel tre mot tre.

Anaheim – St. Louis 2–4

Svenskarna: Anaheim:
Hampus Lindholm (en assist).

Senast lagen möttes så utspelades otäcka scener när veteranen Jay Bouwmeester kollapsade i spelarbåset. Matchen sköts då upp, men i natt skulle lagen tillslut drabba samman igen.

Tack vare dubbla mål från Alex Pietrangelo skulle de regerande mästarna också lyckas befästa sin förstaplats i Central Division. Blues-kaptenen både öppnade och stängde nattens drabbning, som startade i ställningen 1–1 som också var resultatet när mötet i februari avbröts.

Ett välriktat skott från blå innebar 2–1 för gästerna som också skulle föra spelet i den första perioden. Trots en kvittering i mittenakten skulle alltså Blues också gå segrande ur det återupptagna mötet i Honda Center.

Los Angeles – Ottawa 3–2

Svenskarna: Los Angeles: Adrian Kempe (en assist). Ottawa: Andreas Englund (en assist).

Trots ännu en jobbig säsong så fortsätter Senators att visa att man är långt ifrån den slagpåse som många förväntat sig. I mötet i Staples Center var det också Sens som skulle sätta sig i förarsätet.

Bobby Ryan öppnade målskyttet bara sekunder in i den första perioden, och även i tredje skulle Jayce Hawryluk, framspelad av svenske Andreas Englund, tidigt hitta nätmaskorna fram till 2–1.

Det skulle däremot inte räcka hela vägen för gästerna från den kanadensiska huvudstaden. Rookien Gabe Vilardi prickade in sin tredje mål för säsongen fram till 2–2, och dryga sex minuter senare kom även avgörandet för Kings.