HockeyNews
PLUS

Här är lagen som möts i playoff 3 – så gick snacket

(13060) Hockeyettan
Bildbyrån

Publicerad: 8 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Det drar ihop sig inför kvalserien. Men först ska vi få fram tre kvalserielag till. På söndagen blev det klart med vilka lag som möts i playoff 3.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Efter lördagens avgörande matcher i playoff 2 är det dags för playoff 3. Vid lunchtid på söndagen var det dags för de rankade lagen att välja sitt motstånd. I potten finns tre platser till kvalserien där AIK, Kristianstad och Väsby väntar.

LÄS MER:  Klart för playoff 3 efter kross och maratondrama

LÄS MER: Analys: Så här borde lagen välja inför playoff 3 

PLAYOFF 3

Antal lag: 6.

Vilka har tagit sig dit: Hudiksvall, Mariestad, Troja/Ljungby, Vimmerby, Visby/Roma, Tranås.

Så gick det till:
Tre rankade lag valde fritt bland de tre oseedade lagen. Seedade lag var Hudiksvall, Mariestad och Troja/Ljungby. Det innebär att Hudiksvall väljer först och fritt bland de oseedade lagen som är Vimmerby, Visby/Roma och Tranås. Efter Hudiksvall är det Mariestads tur och sedan får Troja/Ljungby laget som blir över. Valen direktsänds via Hockeyettans plattform. Här ser ni sändningen vid 12.00.

Så här blev valen:

Hudiksvall–Vimmerby

Per Ljusteräng, tränare i Hudiksvall: "Vi var underdogs när vi valde Nybro för att de skulle vara så jäkla bra och nu kommer vi hoppas på att vara det igen. Jag tror det ska passa oss bra. Sista rundan kommer att vara väldigt jämn och tajt och vi har bevisligen spelat bra den senaste tiden och kommer att ge Vimmerby en match".

Morgan Persson, sportchef i Vimmerby:
"Hudik är välkomna hit på tisdag. Det är ett otroligt skickligt lag med fyra bra linor som kan producera, plus ett bra målvaktsspel. Själva har skapat en fin vinnarkultur och i playoff har vi spelat grymt bra och jag är imponerad och stolt över grabbarna. Speciellt på sättet vi genomförde matcherna mot Huddinge".

Mariestad–Tranås

Calle Johansson, sportchef i Mariestad:
"Det blev inte så många lag att välja på och något lag ska man ju välja".

Stefan Fransson, klubb- och sportchef i Tranås: "Vi spekulerade väl också i att det kunde bli Hudiksvall. Men det ska bli fantastiskt kul med Mariestad. Vi har stött på dem i många bra och det brukar bli bra och tuffa matcher. Det är i sådana matcher som spelarna verkligen kan visa vad de kan. Det är också matcher där lagen kan komma med mycket supportrar och det ska bli otroligt kul på fredag då våra supportrar åker till Mariestad".

Troja/Ljungby–Visby/Roma

Daniel Håkansson, sportchef i Troja/Ljungby:
 "Det blir att planera en ny trip till tisdag. Alla lag som är kvar är bra. Båda lagen spelade tre matcher i playoff 2 och det kommer bli jämna matcher, även om vi har vunnit två matcher mot Visby den här säsongen. Det blir helt nya matcher nu".

André Lundholm, sportchef i Visby/Roma: "Jag är lite besviken på Ljusteräng (Per), han skulle ju välja oss i playoff 2. Vi har historiskt haft svårt mot Troja. De har sju-åtta backar av hög klass, bra målvaktsspel och spets framåt då de plockade in några nya pjäser i samband med deadline. Troja är ett homogent lag".

Speldatum: Första matcherna spelas tisdagen den 10 mars. Returerna och eventuell en tredje match spelas 13 mars, respektive 14 mars. Oseedat lag börjar på hemmais.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)