Malmöbacken fälls efter otäcka smällen – missar slutspelsmatch


8 mars 2020
Malmöbacken Adam Ollas Mattsson stängs i totalt tre matcher efter smällen mot Växjöstjärnan Brendan Shinnimin i gårdagens match.Därmed missar Ollas Mattsson första slutspelsmatchen,

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Det var i slutet av den andra perioden som Växjöspelaren Brendan Shinnimin och Malmöbacken Adam Ollas Mattsson åkte mot långsargen. Ollas Mattsson satte först klubban i ryggslutet på Shiinimin och tryckte sedan till Växjöspelaren i ryggen. Shinnimin föll handlöst in i sargen och skadades.

LÄS MER:
 Otäck smäll när Shinnimin skadades 

Växjöstjärnan fick föras ut från med bår och fick till sjukhus med ambulans, medan Ollas Mattsson åkte på ett matchstraff för boarding (game).


På söndagsförmiddagen anmäldes Adam Ollas Mattsson till disciplinnämnden av situationsrummet.

Nu har beslut kommit: Adam Ollas Mattsson stängs av i totalt tre matcher. Dessutom ska backen betala böter om 10 000 kronor. Avstängningen innebär att Mattsson missar avslutningen på grundserien och första matchen i slutspelet (play in) med Malmö på nästa lördag (14 mars).

Nämnden anger följande nyckelfaktorer för att stänga av backen: "Det är fråga om en tackling bakifrån nära sarg, som sker med klubban och som sätts in högt i ryggen på motspelaren", samt "Stor skaderisk".


.