Tingsryds lagkapten inför avgörandet: "Vi har allt att vinna"


6 mars 2020
Tingsryd är ett av tre lag som har chans på den sista slutspelsplatsen.
De trodde de kanske inte direkt när de stod ute på isen efter 1–6 mot Modo i förra omgången.
– Det känns sjukt mycket roligare att ha något att gå in och spela för, säger TAIF-kaptenen Robin Olsson till HockeyNews.se.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Kampen om den sista slutspelsplatsen lever hela vägen in i mål i Hockeyallsvenskan den här säsongen.

Västervik sitter i förarsätet med sina 65 poäng, vilket är en mer än Mora och tre fler än Tingsryd.

Bäst målskillnad har dock Tingsryd på -25 medan Västervik har -33 och Mora -34.

Samtidigt som Mora möter Björklöven på bortaplan och Västervik välkomnar Södertälje tar Tingsryd emot Västerås på hemmaplan.

– Det är kul med tanke på att vi förlorade senast så gick vår väg kan man säga, det känns sjukt mycket roligare att ha något att gå in och spela för imorgon än om det varit kört inför sista omgången, säger TAIF-kaptenen Robin Olsson till HockeyNews.se och fortsätter:

– Västerås spelar ju för placering och poäng och fick stryk hemma så de lär vara taggade på att knipa placeringar och komma med en bra känsla till fortsättningsserien. Men vi har hemmaplan och allt att vinna.

Robin Olsson gör sin sjunde säsong som lagkapten i Tingsryd. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Ja, i onsdags föll Tingsryd med klara 1–6 på bortaplan mot Modo.

Trots det lever alltså slutspelshoppet då de fick med sig resultat från de andra arenorna.

– Jag tycker att vi gör en bättre match än vad resultatet visar. Vi har lägen att göra både 1–1 och 2–3 men istället gör de 4–1 direkt efter att vi haft någon stolpträff. Men samtidigt så är vi lite för veka i försvarsspelet, så jag säger inte att tre poäng till dem var orättvist på något sätt. Men med lite mer kyla, flyt och taktiskt spel så hade vi kunnat plocka någon poäng där uppe, säger Olsson.

I de tre tidigare mötena med Västerås den här säsongen har Tingsryd vunnit två matcher och tagit totalt fem av nio möjliga poäng.

Nu krävs en seger under ordinarie tid för att man ska få spela slutspel – samtidigt som Mora och Västervik blir nollade i sina matcher.

– Vi har tre poäng upp och skulle vi vinna och de får stryk så har vi bättre målskillnad, så det blir en intressant och spännande avslutning. Vi ska gå ut och göra det så bra som möjligt och ta en seger så får vi se hur långt det räcker, säger Olsson.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons