HockeyNews
PLUS

Modos JVM-back efter hjärnskakningen: "Det har varit tufft"

(12959) Mattias Norlinder
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 4 mars 2020

FacebookXWhatsApp

ÖRNSKÖLDSVIK. Modo har fått ett välkommet tillskott till ödesveckan.
JVM-backen Mattias Norlinder är tillbaka och redo för spel efter hjärnskakningen.
– Det börjar dra ihop sig, det är nu det är som roligast att spela, säger han till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

När Modo mötte Tingsryd på bortaplan 17 januari tacklades Mattias Norlinder av hemmalagets Gustav Olhaver. Olhaver fick matchstraff för tacklingen medan Norlinder leddes av isen och bröt matchen.

Sedan dess har JVM-backen varit borta från spel med en hjärnskakning men när Modo nu går in i veckan som avgör om de slutar på en andra eller tredje plats i tabellen finns den unge backen tillbaka på isen i speldugligt skick.

– Jag tycker det känns bra, jag har fått några träningar i benen då jag körde med J20-laget i förra veckan när A-laget var borta. Det är väl inte riktigt hundra än men det kommer, det var ju ett tag sedan man spelade, säger Norlinder till HockeyNews.se.

Hur har den här tiden varit?

– Det har varit tufft. Man har nästan bara legat hemma och inte kunnat träna, det är det som varit mest frustrerande, att inte kunna träna och inte veta när man är tillbaka riktigt.

Mattias Norlinder jublar efter mål mot Timrå tidigare under säsongen. Foto: Pär Olert/Bildbyrån

För veckans motstånd står Tingsryd på hemmaplan i Fjällräven center under onsdagen innan Modo avslutar grundserien med en tuff bortamatch i Karlskoga på fredag.

– Det börjar dra ihop sig, det är nu det är som roligast att spela. Det blir en rolig vecka, att verkligen få kriga in i det sista. Det är klart att det är blandade känslor, men det är nu man ska steppa upp sitt spel också så det blir sjukt kul att få gå ut och lira igen om man får lira. Det blir två tuffa matcher. Tingsryd har slutspelsplats att spela om och BIK blir tufft, det gäller att knipa våra treor här, säger Norlinder.

Och den av Montreal draftade snart 20-årige backen hoppas få vara med på isen när det ska avgöras.

– Vi får se, Björn (Hellkvist, tränare Modo) ska ta ut laget, sedan får vi se vad som händer. Jag försöker göra mig redo för match och träna så gott det går, säger han.

Norlinder slog sig in i Modos A-lag under förra säsongen och det här är hans första hela säsong i representationslaget. Då har säsongen varit upp och ned enligt backen.

– Jag är väl ganska nöjd, det har varit lite upp och ned. Jag började med en skada sedan åkte jag iväg med landslaget så det har väl inte varit en säsong där man spelat med laget hela tiden, så det har varit lite upp och ned men det har varit en sjukt rolig säsong där man fick åka iväg på JVM också och första riktiga säsongen med A-laget, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)