Nyckelspelarna missar matchen mot Malmö – Carey kan göra comeback


3 mars 2020

MALMÖ. Leksand hoppades få tillbaka några av sina nyckelspelare från skadelistan i början av den här veckan. Men varken Jonas Ahnelöv eller Mattias Ritola kommer att spela tisdagens match mot Malmö.
Däremot kan Matt Carey göra comeback.
– Matt Carey testas före, skriver assisterande tränaren Gunnar Persson i ett sms till HockeyNews.se. 


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey  

I lördagens match mot Skellefteå var backen Mattias Göransson tillbaka i Leksands laguppställning efter skada, men i stället tvingades laget klara sig utan forwarden Matt Carey, som var kvar på hemmaplan.

– Han har känning av en bristning i nån del av höftböjaren eller nånting sånt. Så han fick vila den här matchen för säkerhetsskull, sa Leksand assisterande tränare Per-Erik Eklund till Hockeypuls. 


På skadelistan sedan tidigare återfinns Jonas Ahnelöv, som dras med sviterna efter smällen mot Frölunda, Mattias Ritola som lider av knäproblem, samt Fredrik Forsberg som har problem med sin fotled. Dessutom står det klart att Linus Persson missar resten av säsongen. 


Efter 7–2 förlusten var Per-Erik Eklund hoppfull om att få tillbaka någon av spelarna till tisdagens match i Malmö.


– Det är väl bara Ahnelöv som blir borta lite längre kanske. Jag vågar inte säga status riktigt i dagsläget, men de andra känns som att de ska kunna vara tillbaka och träna på måndag. Eller i början på veckan åtminstone. På tisdag eller torsdag hoppas jag att vi kan få tillbaka några spelare till matcherna, sa han till Hockeypuls. 


Nu står det klart att så inte blir fallet. Jonas Ahnelöv och Mattias Ritola missar även matchen mot Malmö. Däremot kan Matt Carey göra comeback.


– Matt Carey testas före, skriver assisterande tränaren Gunnar Persson i ett sms till HockeyNews.se


Leksand skadeläge har inneburit att juniorerna Nils Åman och Emil Heineman har fått chansen.