AnnonsLutar åt att stanna i ligan: ”Ligger ett klart förslag framme”


3 mars

Säsongen som gick avbröt han ett utlandsäventyr i schweiziska EHC Olten för att flytta hem till Sverige och hoppa på en roll som tränare i Forshaga. Nu talar det allra mesta för att Dennis Hall blir kvar i Hockeyettan även kommande säsong.
– Det ligger ett klart förslag framme, säger han till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det unga tränarämnet hade två framgångsrika säsonger som huvudtränare i Borlänge bakom sig innan han till den gångna säsongen valde ett utlandsäventyr som assisterande tränare vid sidan av Fredrik Söderström i EHC Olten. Men redan i november valde Dennis Hall på grund av personliga skäl att bryta kontraktet och flytta hem till Sverige.

Då klev han in i tränarstaben i det Forshaga som gick på semester när vårserien tog slut och nu talar ganska mycket för att han blir kvar i klubben även kommande säsong.

– Jag har en lösning som ligger framför mig med Forshaga och det är det, det lutar åt i dagsläget, men jag har en öppning att bryta innan ett visst datum. Om jag inte väljer att bryta det kommer jag att vara huvudtränare i Forshaga, säger han.

Känslan är att det är så det blir eller har du annat på bordet också?
– Någon har hört av sig och kollat lite. Är det någon som hör av sig så lyssnar jag så klart och det har jag sagt till Forshaga också att det finns saker och ting som jag vill få till i Forshaga som kanske inte har varit tidigare om jag ska vara kvar.


Förändra kulturen i klubben
Den 30-årige tränaren vill förändra kulturen i den värmländska klubben om han ska välja att stanna kvar på tränarbänken.

– Sportchefen har sagt att han ska göra allt som står i hans makt för att det ska gå i den inriktningen som vi har pratat om. Vi vill båda se att det går åt det hållet och då är det absolut ett alternativ för mig att vara kvar.

Det handlar helt enkelt mycket om att snäppa upp allt en aning och höja nivån på verksamheten.

– Vi behöver byta ut en del spelare och titta över hur man ska bli framgångsrik i en klubb som Forshaga. Jag tror absolut det finns förutsättningar, men man måste förändra kulturen lite i hur man tränar, hur man tävlar och så vidare. Det blir mitt stora uppdrag och när jag ser det så ser jag en jättestor utmaning och en rolig utmaning i att försöka göra det, för det finns en stor hockeykultur här runtomkring Karlstad och Forshaga, så det är absolut ingen omöjlig uppgift.

– Jag tror att i de föreningar som inte sitter på den största plånboken får man satsa på utbildning, träning och kanske föryngra lite mot vad det har varit. Se över och mer satsa på de som har ett inre driv och är beredda att lägga ner tid på hockeyn trots att de jobbar och har flickvänner och hundar och allt möjligt. Jag tror att det är den vägen man behöver gå.

Det finns en drivkraft i att ta över även ett lag som kanske inte tillhör den yppersta toppen i dagsläget menar de unge tränaren.

– Om jag bara ser till min personliga del så ser jag en jättestor utmaning i att försöka göra det bästa möjliga med Forshaga och på sikt försöka göra dem till ett Allettan-lag, det är en utmaning. Det finns olika typer av utmaningar i hockeyvärlden, jag tror att det är minst lika meriterande om man till exempel lyckas få Forshaga till en Alletta som att ta, säg Hudiksvall till en kvalserie.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons

Annons