NHL-svepet: Fyra mål för poängkungen i Oilers dominans


3 mars 2020

Tyske superstjärnan Leon Draisaitl visade under natten ytterligare prov på varför han är ligans poängkung. Draisaitl drog till med fyra mål och en assist när hans Oilers fullkomligen körde över Nashville på bortaplan.
Och i Detroit åkte Red Wings på en nit när gästande Colorado tog sjunde raka.


Annons

Detroit – Colorado 1–2

Svenskarna: Colorado:
 Gabriel Landeskog (en assist)


Avalanche går hårt för gruppsegern i Central Division. I natt kom sjunde raka segern efter att man vänt och vunnit mot ligans bottenlag Detroit med 2–1. Red Wings var först på tavlan efter att Anthony Mantha krigat in ledningspucken tidigt i en förstaperiod som Colorado annars förde spelet i.

Och inte långt där senare gav gästernas bombardemang utdelning. Ryan Graves drog till med ett skott som blev liggande framför mål till dess att Vladislav Namestnikov lyckades kämpa in den över linjen för 1–1.

Väl i andra kom även 2–1 efter att Gabriel Landeskog fått i väg en passning i samma ögonblick som han åkte på en redig tackling. Pucken landade på Logan O’Connors klubba som stensäkert satte sitt andra mål i karriären, ett mål som kom att bli matchvinnande.

– Det var osjälviskt och är varför han har c:et på bröstet. Det var en fantastisk passning som satte upp hela målchansen, säger O’Connor efter matchen.


Segern i natt innebär att Colorado blev första laget i den västra konferensen att nå 40 segrar. Samtidigt ligger man fortsatt en poäng bakom ledande St. Louis i Central, dock med en match färre spelad.


Nashville – Edmonton 3–8

Svenskarna: Nashville:
 Calle Järnkrok (ett mål)


Inför den tredje perioden mellan Predators och Oilers stod det ännu bara 3–3 och det var inte riktigt klart vilket lag som skulle ta hem bataljen. Det ändrade sig snabbt i tredje.

Mindre än fem minuter in skickade Connor McDavid in ett ledningsmål som snabbt efterföljdes av Leon Draisaitls andra för kvällen. Snart därpå utökade Zack Kassian till 6–3 innan Draisaitl avslutade kvällen med mål nummer tre och fyra.

Det satte punkt för varsin fempoängskväll för Oilers båda stora superstjärnor, Draisaitl och McDavid, och innebär att de båda återigen dominerar i toppen av NHL:s poängliga. Etta just nu är Draisaitl med hela 107 poäng efter 67 spelade matcher, medan McDavid har presterat 94 på 60.


Resultatet innebär att tabellen är fortsatt oförändrad. Edmonton ligger för närvarande på en andraplats i Pacific, två poäng bakom ledande Vegas, och Nashville innehar den sista Wild Card-platsen, dock på lika många poäng som jagande Arizona och Winnipeg.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons