HV71 vidare till final efter stort drama

(12931) Hv71 dam

Publicerad: 1 mars 2020

HV71 är vidare till final i SDHL efter att ha slagit ut Djurgården med 3–0 i matcher. Nu väntar final mot antingen Luleå eller Brynäs.

HV71 hade vunnit de två tidigare fajterna mot Djurgården och hade således matchboll i eftermiddagens drabbning mot Djurgården.

Hemmalaget HV71 tog ledningen efter drygt sju minuters spel efter att Danielle Stone hittat nätet. 1–0 stod sig perioden ut.

Djurgården pressade på ordentligt i andra perioden, men den höga pressen resulterade i ett nytt baklängesmål och efter 13 minuters spel kunde Kennedy Marchment göra 2–0.

Danielle Stone utökade sedan HV71:s ledning tidigt i den tredje perioden med sitt andra mål för dagen. Där och då såg HV71 ut att gå mot en komfortabel seger, men Djurgården ville annat.

Efter 7:47 kunde Julia Östlund reducera för Djurgården. Och efter 13 minuters spel kom även 3–2.

De sista minuterna blev nervkittlande efter att Djurgården gjort ett rejält försök att komma ikapp, men HV71 höll undan och är därmed vidare till final.

Vem motståndet blir i finalen kan avgöras ikväll när Luleå kan punktera den andra semifinalsserien mot Brynäs.