HockeyNews
PLUS

14 raka hemmasegrar – nu behöver Djurgården skrämma bortaspöket

(12912) Djurgården/Linus Hultström/bortaspöke
Kenta Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 1 mars 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdens hemmasvit håller i sig. Men mot SHL-jumbon Oskarshamn tvingades coachen Robert Ohlsson till ett målvaktsbyte för att laget skulle vända och vinna.

– Jag tyckte inte vi som försvar spelade tillräckligt bra i 60 minuter, säger Ohlsson efter 5–4-segern på Hovet.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


14 raka segrar på hemmaplan är imponerande siffror. Det är klubbrekord och något att luta sig emot i kampen om en direktplats till SM-kvartsfinal.


Men Djurgården svajade mot nykomlingen Oskarshamn, som är kvalklart efter 5–4-förlusten på Hovet.


Djurgården var illa ute och hamnade i underläge vid både 0–1 och 2–3. När Filip Engsund gjorde sitt tionde mål i SHL och 3–2 till IKO i den andra perioden bytte huvudcoachen Robert Ohlsson ut målvakten Karri Rämö, som inte spelade övertygande.


– Då kom vi fram till att Karri inte hade räddat de puckar heller som vi kanske hade behövt i matchen. Då valde jag Niklas (Svedberg) och göra det bytet. Jag tycker att det är killarna framför som spelar för dåligt om jag ska vara ärlig. Lite väcka laget och ge energi, kan jag tycka, säger Ohlsson.


Djurgårdens Karri Rämö fick ge plats åt Niklas Svedberg efter Oskarshamns 3–2-mål. Foto: Bildbyrån.


7–1-förlusten mot HV71 i Jönköping i torsdags borde i sig ha räckt som tändvätska för att komma ut starkt hemma mot Oskarshamn.


Så blev det inte.


– Precis, förväntan var att vi skulle vara jäkligt hungriga och redo. Känslan innan var bra, nu skulle det vara bestämt. Men Oskarshamn är ett bra hockeylag och jag såg deras start uppe i Luleå är inte dålig den heller, säger Ohlsson och syftar på IKO:s match i torsdags då laget knyckte poäng mot serieledarna Luleå.


– Men mest just nu är hur vi ska spela upp våra målvakter på ett bättre sätt. Vi kan inte ha målvakter som står på huvudet varje kväll för att vi ska vinna hockeymatcher. Det är en liten passning till killarna både i fem mot fyra och fem mot fem att här behöver vi spela klokare med puck och vi behöver spela bättre utan puck i försvarsspelet.


LÄS MERHoltz slog till i sin comeback för Djurgården


Niklas Svedberg stod i 7–1-förlusten mot HV71 och Djurgården har nu fyra raka förluster på bortais. En trend som behöver brytas. Djurgården har bara vunnit sju av 23 bortamatcher.


– Vi har haft några dåliga matcher på bortaplan helt klart. Det är inte att vi försöker spela på något annat sätt utan vi måste helt enkelt vara lite mer ödmjuka inför uppgiften på bortaplan. Men samtidigt, det går inte måla upp det för stort heller. Vi har haft några dåliga prestationer. Det är som det är. Jag vet faktiskt inte, säger Svedberg till HockeyNews.se.


– Eller vet. Vi måste vara bättre förberedda och ha bättre mentalitet på bortaplan och hantera det på ett bättre sätt.


Hur går snacket i laget?


– Det är just det att bara spela vårt spel oavsett om det är hemma eller borta. Vara starka så som vi är när vi spelar på ett bra sätt. Jag tror att det är lite tillfälligheter att det är just på bortaplan, om jag ska vara ärlig. Inte så mycket mer än så.


Det har blivit många mål bakåt på sistone?


– Det är väl aldrig bra… aldrig kul. Vi har haft ett par matcher där det har runnit iväg lite. Det ser lite tråkigt ut. Annars, när vi spelar som vi ska, har vi ett bra defensivt spel. Det gäller att ha mixen också. Nu har vi släppt in ganska mycket mål på bortaplan, men vi har haft svårt att göra mål framåt också. Allt hänger ihop.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)