Körde över Modos stjärnkeeper – nu stängs Hästenforwarden av


28 februari 2020

Vita Hästens forward David Åslin stängs av under resten av grundserien. Detta efter påkörningen av Modokeepern Patrik Bartosak i onsdags.


HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 


Vita Hästens forward David Åslin blir hårt straffad av disciplinnämnden efter ett ha åkt på Modos stjärnmålvakt Patrik Bartosak i onsdagens möte lagen emellan.

Åslin stängs av i fem matcher och får dessutom böter om 13 513 kronor.

Det innebär att Åslin missar avslutningen på grundserien och inledningen av Vita Hästens äventyr i slutspelsserien.

Händelsen i onsdags inträffade 15 minuter in i den första perioden då Vita Hästen hade etablerat spel i Modos zon. Åslin åkte in mot målet och när han passerade Bartosak så träffade Åslins ena axel målvakten i huvudet. Domarens dom på isen då blev 2+10 minuter för huvudtackling.

Bartosak fick lämna matchen efter smällen. Senare bekräftades det att Modomålvakten hade åkt på en hjärnskakning.

David Åslin blev senare anmäld för tacklingen och då chansen att yttra sig om vad som hände:

"Jag driver mot mål och har blicken mot våran back som ska ta ett skott mot mål. Försöker ta mig till en position där jag kan styra pucken eller komma åt eventuell retur. Uppfattar sent att Bartosak har den position som han har och gör allt jag kan för att undvika en pååkning, jag har en back på utsidan av mig som gör det svårt att ändra åkriktning bort från situationen som uppstår. Jag hoppas på ett snabbt tillfrisknande och att Bartosak är tillbaks i spel snabbast möjligen".

Nämnden motiverar sitt beslut med tre huvudpunkter: "Tacklingen sker på målvakten när dennes skridskor befinner sig i målområdet och således inte tacklingsbar", Tacklingen, som sker från blind side, är vårdslös", och "Stor skaderisk"