NHL-svepet: Landeskogs fullträff sköt Colorado till fjärde raka

(12860) Landeskog
Ron Chenoy/Bildbyrån

Publicerad: 27 februari 2020

Colorado ångar på i Central Division. I natt knep klubben sin fjärde raka seger, efter att bland annat lagkaptenen Gabriel Landeskog visat vägen med sitt 17:e mål för säsongen. Och i Vegas tog hemmalaget sin sjunde raka seger efter att ha kört över divisionsrivalen Edmonton.

Colorado – Buffalo 3–2

Svenskarna: Colorado: Gabriel Landeskog (ett mål) Buffalo: Johan Larsson (en assist)

Flera av lagen i väst har börjat rada upp imponerande segerrader allt eftersom säsongen lider mot sitt slut. Avalanche är ett av dessa och kunde i natt inkassera fjärde raka efter att ha avhandlat gästande Buffalo.

I powerplay i första perioden försökte J.T. Compher sig på att imitera William Nylanders konstmål från gårdagen, men fick inte riktigt iväg skottet. I stället gick pucken till en helt fri Gabriel Landeskog som lugnt och säkert kunde skjuta in 1–0 för hemmalaget. Ledningen blev dock kortvarig och snart därpå utjämnade Sabres via Zemgus Girgensons.

I andra utbytte lagen ytterligare varsitt mål innan matchen kom att avgöras i tredje. Väl där klev Compher fram på nytt och lyckades denna gång att hitta nätet, efter att ha blivit läckert framspelad i slottet av Joonas Donskoi. 3–2 på tavlan och det lyckades Buffalo aldrig resa sig ifrån. Tack vare segern seglade Avs upp på en andraplats i Central, ett poäng före Dallas Stars.

Vegas – Edmonton 3–0

Svenskarna: Vegas: William Karlsson (en assist)

Finns det en klubb hetare än Vegas just nu? Nevadas gyllene riddare fortsätter att rida genom Western Conference och hugga ned motståndare till höger och vänster. I natt tog Vegas sin sjunde raka seger när man på övertygande manér avhandlade Edmonton i något av ett toppmöte i Pacific Division.

Mot slutet av första perioden drämde Max Pacioretty till med ett sylvasst skott från dålig vinkel och gav hemmalaget en 1–0-ledning. Sedan följde en andraperiod utan mål men med ett klart spelövertag för Golden Knights innan man i tredje utökade till både 2–0 och 3–0 genom Nick Cousins och Shea Theodore.

Los Angeles – Pittsburgh 2–1

Svenskarna: Pittsburgh: Patric Hörnqvist (en assist)

Kings målvaktsrookie Cal Petersen hade en del att göra i natt. Efter en förstaperiod där hemmalaget tagit ledningen tidigt efter att Blake Lizotte styrt in ett backskott redan efter två och en halv minut spelade, såg gästande Pittsburgh till att öka på för en kvittering. Bara i den andra perioden tvingades Petersen till 14 räddningar men belönades med att lagkamraten Trevor Lewis kunde skicka in 2–0 strax innan periodpaus.

I tredje fortsatte bombardemanget och till slut fick amerikanen ge med sig efter att Jevgenij Malkin spelat fram Bryan Rust för en reduceringspuck. Några fler blev det emellertid inte utan Petersen såg till att spika igen när slutsignalen till sist tjöt stod det klart att han motat 36 av 37 puckar i matchen, och knyckt segern åt sitt Los Angeles.

Segern var förvisso Kings fjärde på sina senaste tio spelade men laget ligger fortsatt sist i Western Conference, fyra poäng bakom San Jose.