HV71 krossade Djurgården – Luleå drog längsta strået mot Brynäs

(12852) SDHL

Publicerad: 26 februari 2020

I dag drog semifinalerna i SDHL-slutspelet i gång. HV71 krossade Djurgården på bortais, samtidigt som Luleå avgjorde sin semifinal mot Brynäs sent i den tredje perioden.

Djurgården – HV71 2–6 (0-3, 1-1,1-2)

DIF: Sofie Lundin, Josefin Bouveng
HV71: Michelle Löwenhielm 2, Kaitlyn Tougas, Jenny Antonsson, Julia Tylke, Sanni Hakala

HV71 fick en smakstart på den första semifinalen mot Djurgården och efter bara 2:27 in i matchen gav kanadensiskan Kaitlyn Tougas gästerna ledningen. Innan de första 20 minuterna var över hade HV71 gått upp i en 3–0 ledning efter två mål av Michelle Löwenhielm.

Djurgården repade sig något i den andra perioden, men efter drygt elva minuter in på mittenakten såg Jenny Antonsson till att göra 4–0.

Sofie Lundin fick till en reducering med sex minuter kvar av andra och efter 6:29 in i den tredje perioden reducerade Josefin Bouveng för Djurgården på nytt. Men närmre än så kom man inte, istället kunde Julia Tylke först göra 5–2 för HV71 innan Sanni Hakala fastställde slutresultatet till 6–2 i boxplay.

Den andra semifinalen spelas på lördag, då i Jönköping.

Brynäs – Luleå 3–4 (1-3, 1-0, 1-1)
BIF: Katerina Mrazova, Erika Grahm, Maja Nylén Persson

LHF: Phoebe Staenz 2, Nicoline Jensen, Josefine Persson

Den andra semifinalen var betydligt jämnare, även om Luleå ledde med 3–1 efter den första perioden.

Där och då såg man ut att gå mot en säker seger, men Brynäs ville annat. Efter 1:05 in på mittenakten reducerade Erika Grahm för hemmalaget, ett resultat som stod sig perioden ut.

I början den tredje perioden kom också kvitteringen, genom Maja Nylén Persson. Men Luleå repade sig efter att ha tappat sin ledning och efter tolv minuter in den tredje perioden såg Phoebe Staenz till att skjuta segermålet, som var hennes andra för kvällen.

På lördag får Brynäs revansch uppe i Luleå.