HA-svepet: Sjunde raka för Timrå och Almtuna gäckar Västerås – se målen här

(12775) HA-svepet
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 22 februari 2020

Hockeyallsvenskan bjöd på två matcher denna lördag.
Här kommer en summering av de två matcherna som bjöd på tre matchstraff i Timrå och en tung seger för Almtuna mot favoritlaget Västerås.

UNIBET - ligans huvudpartner

Timrå IK–Västerviks IK 5–1 (0–0, 4–1, 1–0)

Mål, TIK: Sebastian Ohlsson 2, Jonathan Dahlén 2, Sebastian Hartmann
Mål, VIK: Erik Ullman

Timrå fick en tämligen komfortabel resa mot sin sjunde raka seger när de tog emot Västervik på hemmaplan. Efter en mållös första period såg de till att punktera matchen med fyra mål på drygt sju minuter under den andra periodens första halva. Sebastian Ohlsson öppnade målskyttet i numerärt underläge efter 1.57 när Andreas Söderberg satt utvisad. En minut senare gjorde Jonathan Dahlén sitt 28:e mål för säsongen när han utökade till 2–0 och ytterligare fem minuter senare slog Dahlén till igen. Sebastian Hartmann gjorde sedan fyran när nio minuter och två sekunder av andra perioden var spelat.

Västerviks Erik Ullman kom att reducera med ett rungande slagskott, men det var också det enda målet gästerna gjorde denna lördag. När Västervik firade sitt reduceringsmål brakade Timråkaptenen Emil Berglund och Västerviks Oscar Pettersson ihop och fick båda matchstraff för fighting. På slutsignalen av andra perioden fick även Timrås Sebastian Hartmann matchstraff för en boarding. Hans namne, Ohlsson, fastställde sedan slutresultatet halvvägs in i tredje perioden.

Västerås IK–Almtuna IS 2–4 (0–1, 1–2, 1–1)

Mål, VIK: Daniel Öhrn, Kelsey Tessier
Mål, AIS: Hampus Harelstam, Mattias Johansson, Pontus Johansson, Sebastian Fakt

Det pratas ibland om "boogey teams", lag som ett visst lag har svårt att vinna över. För Västerås del har det blivit Almtuna där Uppsalagänget vunnit de fem senaste matcherna mellan lagen, där Västerås bara tagit en poäng, inför kvällens match. En svit som nu har utökats till sex raka segrar för Almtuna.

Knappt tre minuter minuter in i andra perioden kunde Pontus Johansson göra 3–0 till gästerna, en knapp minut efter att hemmalaget bytt målvakt efter Mattias Johanssons 2–0-mål. Daniel Öhrn kunde reducera för Västerås i numerärt överläge när drygt elva minuter spelats av andra perioden och de kröp ännu närmare när Kelsey Tessier gjorde 2–3 med tio minuter kvar av tredje. Men de kom aldrig närmare än så, Västerås. Istället kunde Sebastian Fakt sätta pricken över i:et för Almtuna när han gjorde sitt 14:e mål för säsongen då han fastställde slutresultatet till 4–2 när tre och en halv minut återstod av matchen.