Gustafsson fick kasta in handduken: "Allt kan hända inom hockeyn"


22 februari 2020

CHICAGO. Erik Gustafsson förberedde sig som vanligt inför nattens match mot Nashville när han fick beskedet om att han skulle vila – svensken hamnar allt närmare en ny klubb.

– Han fick reda på det innan uppvärmningen. Allt kan hända inom hockeyn men han har inte blivit tradad än så vi får se, säger Adam Boqvist till HockeyNews.se.Både Pekka Rinna och Corey Crawford storspelade i var sitt mål och höll siffrorna nere mellan Chicago och Nashville i nattens match i United Center.

Alex DeBrincat blev till slut stor matchvinnare när han gjorde sitt andra mål för kvällen som blev matchavgörande på övertid (2–1).

Mattias Ekholm gav Nashville ledningen i matchen med sitt åttonde mål för säsongen men det räckte inte till några poäng den här kvällen.

Rutinerade Duncan Keith noteras för poäng nummer 600 i NHL och fick stor uppmärksamhet efter segern på hemmaplan – men mycket handlar om Erik Gustafssons framtid just nu.

27-åringen från Nynäshamn var på plats och förberedde sig som vanligt men kort innan nedsläpp fick han beskedet om att han inte skulle spela på grund av att det närmar sig en trade för svensken.

– Han fick reda på det innan värmningen, det var lite chockerande men allt kan hända inom hockeyn. Man vet aldrig vad som händer så vi får se, han har inte blivit tradad än, säger lagkamraten Adam Boqvist som spelade drygt 12 minuter i matchen.


Boqvist är den back som tillsammans med Duncan Keith får mest förtroende i numerära överlägen.

– Jag har haft det lite tyngre på slutet men idag kändes det okej. Jag spelade inte så mycket men fick ha pucken på mitt blad så det kändes helt okej.

Du får förtroende i fem mot fyra och fem mot tre.

– Ja, det är kul. Det är bara ge pucken till nummer 88 (Kane) så löser han resten. Det är så klart kul men man vill bidra på alla sätt och inte bara offensivt utan spela bra i egen zon också. Jag känner att jag börjar hitta tillbaka dit jag var i början.

Se hela intervjun med Adam Boqvist i spelaren.

•••

SE OCKSÅ – Erik Gustafsson inför deadline för övergångar