Forsbacka Karlsson redo för comeback: ”Kommer starta ganska varsamt”


21 februari 2020

Växjö ställs i ett superviktigt möte mot Linköping på lördagen. Då är forwarden Jakob Forsbacka Karlsson tillbaka efter skada. 
– 
Vi kommer att starta ganska varsamt, men det känns skönt att få in en match direkt och kliva över den barriären, säger tränaren Sam Hallam om att få tillbaka ”JFK”. 


SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk hockey 


Växjö föll med 5–1 mot Rögle på bortais under torsdagen. Nu har laget lagt den matchen bakom sig och laddar i stället för det viktiga mötet mot Linköping under lördagen. 


– Vi stängde Röglematchen med att titta på lite detaljer. Jag tycker vi ska värdera saker vi gör bra och vara nöjda med det, även om vi inte hade ett fantastiskt anfallsspel i matchen. Vi gjorde mycket bra saker i egen zon i går som vi vill fortsätta göra och är trygga med, säger han. 


Till matchen mot Linköping får Växjö tillbaka forwarden Jakob Forsbacka Karlsson, som är redo för spel efter en och en halv månads skadefrånvaro. 


– Det är alltid bra att få tillbaka spelare. Sen har Jakob varit borta en längre tid och inte hunnit träna jättemycket. Vi kommer att starta ganska varsamt, men det känns skönt att få in en match direkt och kliva över den barriären. Sen får vi ta ny sats nästa vecka, säger han. 


Vad betyder det att få in hans egenskaper i laget?


– Jag har svårt att säga det så. Han har varit borta i över 10 matcher och det har varit uppehåll. Jag är glad att Jakob mår bra och är spelbar, så tar vi det därifrån. 
 

Jakob Forsbacka Karlsson har stått för 13 poäng på 31 matcher. Foto: Bildbyrån


LÄS MER: Spaningar från RBK-VLH 


Dessutom räknar Sam Hallam med att Casey Bailey är redo för spel efter att ha varit sjuk. Och vill det sig väl kan även backen Tim Erixon göra comeback. 


– Vi får se i morgon. Vi tar det dag för dag med honom. 


Växjö ligger just nu på den sista play-in platsen och kan vid en seger mot Linköping på lördag skaffa sig ett rejält försprång. 

– Det är klart att det är en krydda till matchen. Men sen är det så, varje poäng oavsett vem man möter är avgörande. Men det går inte att hymla om att det är en viktig match.