HockeyNews
PLUS

Moraspelaren stängs av i ytterligare matcher efter knätackling

(12755) Lennström
Bildbyrån

Publicerad: 21 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Moraforwarden Filip Lennström fick matchstraff i onsdagens bortamatch mot Tingsryd. Nu står det klart att disciplinnämnden ger Lennström ytterligare två matchers avstängning, samt en bötessumma om 1 875 kronor.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Mora IK krigar för att behålla den åttonde och sista slutspelsplatsen i Hockeyallsvenskan. Med fem omgångar kvar av serien har man två poäng ner till jagande trion; TIngsryd, Västervik och Karlskrona. Men nu har Mora fått ett bakslag. 21-årige forwarden, som kom från tvångsdegraderade IK Pantern inför säsongen stängs nu av i totalt tre matcher.

Det beslutet kom disciplinnämnden med på fredagseftermiddagen. Detta efter Lennströms matchstraff för knätackling på Tingsryds Filip Owesson i första perioden i matchen i onsdags. Matchstraffet bedömdes som match penalty, vilket innebär en match automatisk avstängning. Nu får alltså Filip Lennström två matchers avstängning till, plus böter om 1 875 kronor.

Skaderisken och att det är en fråga om medveten tackling är två punkter som nämnden har med i sitt beslutsunderlag för att styrka en avstängning på Lennström.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)