HockeyNews
PLUS

Örebros stjärnback drabbad av cancer – ska opereras

(12564) Kristian Näkyvä/Örebro
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 12 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Örebros stjärnback Kristian Näkyvä har drabbats av testikelcancer, meddelar klubben på onsdagen.

Under torsdagen kommer han att genomgå operation.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Örebros finländske stjärnback Kristian Näkyvä kommer att missa återstoden av säsongen. Den 29-årige Örebrospelaren har insjuknat i testikelcancer. Så sent som på tisdagskvällen spelade han över 22 minuter och hade en assist till 4–1-målet i Örebros 4–2-vinst hemma mot Oskarshamn inför 5 012 åskådare i Behrn arena.


Nyligen fick han det chockartade beskedet om testikelcancer och på torsdagen väntar operation och därefter uppföljande analyser.


Örebros Ryan Stoa och Kristian Näkyvä (t h) i omklädningsrummet inför tisdagens hemmamöte med Oskarshamn. Foto: Bildbyrån.


”Våra tankar och vårt fulla stöd går till Kristian och hans familj. Kristian, hans familj och hela Örebro Hockey önskar att Kristian får lugn och ro och ber om förståelse och respekt i detta. Ingen av parterna kommer att uttala sig mer om detta i nuläget utan kommer återkomma när det finns mer information kring utvecklingen”, skriver SHL-klubben på sin hemsida .


Kristian Näkyvä har den här säsongen varit Örebros poängbästa back och har gjort 20 poäng (8 mål, 12 assist) på 39 SHL-matcher. I SHL har han tidigare representerat både Luleå och Linköping.


Den landslagsmeriterade finländske backen har gjort 125 poäng (34 må, 91 assist) på 247 SHL-matcher. 2012 blev han finsk mästare med Jyp.


LÄS MERÖrebro får konkurrens om toppbacken: "Bra valmöjligheter"

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)