HockeyNews
PLUS

Under strecket, men vill inte förstärka: ”Måste få lugn och ro”

(6328) Karl Helmersson / Tranås
Skärmdump

Publicerad: 18 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Trots bitvis riktigt bra spel har inledningen av Allettan bjudit skral poängutdelning för Tranås. Men tränaren Karl Helmersson tycker inte att laget behöver förstärkas.
– All statistik visar att vi ska kunna vara med och få poäng, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det är en match av lite ödeskaraktär som väntar i Stiga Arena under lördagen. Varken Tranås eller Troja/Ljungby har fått den starten på Allettan som de hade tänkt sig och är i skriande behov av poäng för att inte tappa mark.

– Det är väl egentligen två lag som inte gjort speciellt mycket mål framåt så det kanske blir väldigt tillknäppt samtidigt som båda lagen förstår att det är viktiga poäng som står på spel. Det gäller att ta tillvara när tillfällen ges för det är väl egentligen bara mot Kallinge senast som det sprungit iväg till nio mål totalt i någon av våra matcher. Det har varit målsnålt och stått oavgjort långt in i matcherna så det gäller att inte visa någon panik och jobbar utifrån det vi har pratat om byte efter byte, konstaterar Tranås-tränaren Karl Helmersson.

– Vi måste börja ta poäng, gör vi en bra prestation imorn har vi jättegoda chanser och förra gången vi hade Troja hemma kanske vi gjorde säsongens bästa match när vi vann med 3-1, så vi har goda vibbar mot just Troja.

Men trots goda vibbar har Tranås-gänget en hel del att fundera på. Trots att spelet bitvis varit riktigt bra och trots att laget är bäst i hela serien i powerplay och ligger högt i boxplay-statistiken har segrarna uteblivit.

– Vi får inte med oss de poängen som vi vill ha, så är det givetvis. Jag kan inte säga att vi presterat bra i och med att vi inte vinner, men rent spelmässigt så är vi ju med i matcherna och all statistik visar ju att vi ska kunna vara med och få poäng, men vi har ingen effektivitet i avsluten.

– Det hade varit skillnad om man inte hade presterat och inte skapat något, då hade man kanske varit lite orolig, men statistiskt sett så är vi ju med, boxplay, powerplay allt det är vi ju med i så för oss handlar det om att fortsätta jobba på med de sakerna vi gör jäkligt bra och tillslut måste det vippa över. Vi fick ändå med oss tre poäng från Visby, jag menar det är en svår bortamatch och vi har varit med mot Kallinge och Mariestad. Det är uddamålsförluster så det finns ingen ny medicin utan det handlar om det dagliga arbetet hela tiden.


Vill inte förstärka
Tranås har förlorat fem av sju matcher i öppningen av Allettan, tre av dem har varit med uddamålet och de matcher där de ändå lyckats vinna har även de varit täta historier.

– Jag tycker vi har varit det spelförande laget i många matcher, men tillslut hamnar det ju på att göra fler mål än motståndaren och det har vi inte gjort.

Hur påverkar det laget och gruppen, det här med en lång rad av knappa hedersamma förluster?
– Jag får lov och säga att än så länge har det inte gjort det, jag tycker att de har hanterat det på ett jäkligt bra sätt och just det här att vi hittar inte felen utan vi fokar på de positiva sakerna vi gör hela tiden. Det tror jag är jäkligt viktigt för gruppen, som kanske är lite stukad när det gäller resultatmässigt, att man kan hitta fel överallt även om man vinner och framförallt om man förlorar, men vi gör bra saker och det är det vi måste ha fokus på hela tiden.

Oflytet grinar annars laget i ansiktet. Borta mot Kallinge/Ronneby senast hämtade Tranås upp 2-4 till 4-4 mot serieledarna, men släppte in ett avgörande mål precis i slutet. Hemma mot Mariestad skadade sig anfallaren Tobias Sjökvist allvarligt samtidigt som han sköt ett kvitteringsmål. Det tycks vara en sådan säsong.

Behöver ni ersätta Sjökvist tycker du?
– Nej, det tycker jag inte. Jag känner mer att det har varit ganska mycket spelare in och ut under hela hösten, jag känner att vi måste få lugn och ro när det gäller den biten och jobba med de killarna vi har. Det tror jag är det bästa för vårt lag.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)