Modostjärnan jagas i Schweiz: "20 miljoner – Euro"


15 januari 2020

Adam Tambellini har öst in poäng sedan han kom till Modo i början av oktober.

Mellan jul och nyår spelade han för Kanadas landslag i Schweiz och nu har han blivit ett hett byte på en tunn spelarmarknad, enligt schweiziska uppgifter.


HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner 


Den 25-årige kanadensaren Adam Tambellini har gjort 34 poäng (17 mål, 17 assist) på bara 21 matcher för Modo som ligger tvåa i Hockeyallsvenskan.


I mellandagarna var han uttagen till Kanadas landslag för att spela i den klassiska turneringen Spengler Cup i Davos. Där gjorde Tambellini tre assist på de fyra matcherna och var en av de bättre i laget.


Enligt den schweiziska nyhetssajten 24 Heures är Adam Tambellini nu på NLA-klubben Lausannes önskelista sedan man gjort sig av med den svenske backen Jonas Junland och öppnat plats för en femte importspelare.


Men det är inte den enda schweiziska klubben som veckorna före deadline för övergångar vill göra ett värvningsklipp på en relativt mager spelarmarknad.


– Hehe. 20 miljoner. Euro. Kan du hälsa att jag ska ha för honom, haha, säger Modos sportchef Fredrik Glader till HockeyNews.se om möjligheten för schweiziska klubbar att få loss Tambellini.


– Det är inte aktuellt. Inte än.


Men du känner till intresset för Adam Tambellini?


– Ja, men det är väl klart. Han har gjort ett bra Spengler Cup också, så det är väl ingen konstighet att det växer ett intresse för honom. Men jag menar, vi är jättenöjda med honom och han betyder mycket för oss. Det är alldeles på tok att på något sätt göra sig av med Tambellini i den här situationen, säger Fredrik Glader.


Adam Tambellini är ett hett namn i Schweiz efter sin succé i Modo och efter att ha spelat med Kanada i Davos. Foto: Bildbyrån.


– Vi kommer att jobba hela vägen ut tillsammans. Han har ju visat vilken duktig spelare han är och vilken potential han har.


Adam Tambellinis kedja i Modo med Jonathan Johnsson och Patrik Karlqvist är en av de allra vassaste i Hockeyallsvenskan. Om inte den allra bästa.


– Absolut, vi har en jättebra kemi mellan dem. Det är kul att se att de alla tre har tagit steg och växt under säsongen tillsammans.


Modo presenterade Adam Tambellini den 10 oktober och han har kontrakt säsongen ut.


– Jag tillsammans med ledarstaben och (scouten) Urban Omark gjorde alla en bra koll på honom och han hade egenskaper som vi kommer att få nytta av och så har det slagit väl ut med tanke på Björns (Hellkvists, huvudtränaren) och ledarnas sätt att vilja spela hockey, och hans egenskaper. Det har varit en bra matchning tycker jag, säger Glader.


LÄS MERBjörn Hellkvist nobbar SHL – förlänger med Modo


Adam Tambellini har spelat AHL-hockey de senaste fyra säsongerna och har producerat lite över 30 poäng säsong för säsong. Men det är först nu han har fått en succéstämpel på sig.


– Vi gläds med honom, att han kommer till oss och får en utväxling tillsammans med vårt lag, ledare och lagkamrater. Det är en bra plattform att komma till. Förhoppningsvis kan vi ta steget upp och därav förhoppningsvis kunna behålla honom. Men vi är i den världen att vi först och främst ska kriga oss till en hockeyallsvensk final. Det är det vi siktar på.


Bara för säkerhets skull – det finns ingen fastställd utköpssumma för Adam Tambellini?


– Nej, det finns det inte. Som jag sa. 20 miljoner Euro… Då ska jag i alla fall svara i telefonenen, säger Fredrik Glader.