Landslagsmannens tvillingbror testar i Hockeyettan


10 december

Trots en tunn trupp har Piteå slagläge att vinna sin grundserie för tredje säsongen i rad, men inför Allettan måste laget förstärkas. Nu tittar man bland annat närmare på landslagsmannen Oscar Lindbergs tvillingbror Johan Lindberg.
– Han är trygg i spelet med puck, säger sportchefen Jonatan Glader till HockeyNews.se.


Annons

Trots att de gick in i säsongen med en tunnare trupp än vanligt har Piteå slagläge att vinna Hockeyettan norra för tredje säsongen i rad inför sista omgången. Seger hemma mot Kiruna IF och saken kan vara klar.

– Det spelar mindre roll rent sportsligt, men vi har en trupp som gjort det grymt bra. Det är jätteviktigt och oerhört inspirerande att vi har chans att vinna serien för tredje året i rad, konstaterar sportchefen Jonatan Glader.

Men han har en utmanande tid framför sig. Inför Allettan kommer Piteå att behöva förstärka. Inte minst i offensiven där nyckelspelare som Joakim Högberg (missar troligtvis inledningen av Allettan) och Tim Kämpeberg (”han var på isen igår men med gul tröja”) går skadade och klubben eventuellt, som tidigare rapporterats, kommer hyra ut rutinerade Magnus Isaksson till Skellefteå AIK för att täcka upp för spelare som drar på JVM.

– Vi är känsliga för frånvaro och tittar på möjligheten att förstärka. Vi har det väl förspänt med juniorer som går in och gör det väldigt bra, men kan inte vara beroende av J20 och samtidigt vinna tuffa matcher i Allettan.

– Vi har en grupp som kör, det går inte att tumma på det och vi har en rad skickliga spelare. Men vi skulle behöva någon pjäs till som är trygg i spelet med puck.


Brorsan till landslagsmannen provtränar
Bland annat tittar man nu närmare på Johan Lindberg, tvillingbror till forne NHL-spelaren (New York Rangers, Vegas Golden Knights, Ottawa Senators) och landslagsmannen Oscar Lindberg. 28-åringen har den här säsongen pryglat in 40 poäng (10+30) på tio matcher för Clemensnäs i division 2.

– Han provtränar med oss. Han har gjort en träning och ska vara med ikväll också.

– Han breddar vår trupp och är trygg i spelet med puck.

Carl Becker som gjorde 50 poäng (25+25) för er ifjol har det riktigt tungt i Södertälje, försöker ni få ”hem” honom?
– Det är klart han skulle vara intressant, men det är inte upp till oss, det ligger utanför vårt handlingsutrymme, han är där han är.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons