HockeyNews
PLUS

TV-tvisten kan få konsekvenser – C More slår tillbaka

(11414) CMore Tv tvist
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 9 december 2019

FacebookXWhatsApp

Det pågår just nu en infekterad tvist mellan mediejättarna Tele 2 och TV4/Telia som nu kan få konsekvenser för en del av den svenska hockeypubliken som vill följa sitt favoritlag i SHL eller HockeyAllsvenskan. Natten till den 11:e december kan nämligen C Mores kanaler släckas ned för 1,5 miljoner hushåll i Sverige.

De två mediejättarna har ännu inte kommit överens om ett förnyande av det avtal som löper ut den 10:e december. Detta riskerar att samtliga TV4-kanaler och C More kan släckas ned för Tele 2, Boxer samt Com Hems kunder som utgör ungefär 1,5 miljoner hushåll ute i landet. Med andra ord skulle alltså den svenska hockeypubliken som innehar ett paketutbud med någon utav dessa leverantörer inte ha möjlighet att följa sitt favoritlag framför TV-soffan då C More äger och distribuerar dessa sändningar.

Till Expressen säger, Tele 2:s VD Anders Nilsson att allt nu tyder på att det kommer ske. 

– Allt tyder tyvärr på att vi kommer tvingas släcka kanalerna, då det fortfarande inte finns något intresse från motparten att förhandla med oss. Hittills har vi inte sett några tecken på förhandlingsvilja, säger Anders Nilsson, vd för Tele2 till tidningen. 

Telia som sedan den 2:a december står som ägare till Bonnier Broadcasting, det vill säga TV4- Gruppen/ C More hävdar dock att de har erbjudit en förlängning av det befintliga avtalet med samma villkor som idag.

– Det stämmer inte alls att vi inte förhandlar, det är direkt felaktigt. TV4 förhandlar inte i media men har erbjudit en förlängning av avtalet till samma villkor som idag. Detta för att undvika konflikt. Det vore bättre att Com Hem förhandlade med oss och förlängde avtalet än att skriva debattartiklar och köpa helsidor i pressen. Det är bara tittarna som förlorar på deras opinionsbildning, meddelar Mathias Berg, operativ chef för TV4 och C More i ett SMS till HockeyNews.se

– Det är olyckligt att Com Hem hotar med att släcka våra kanaler som en del av sin opinionsbildning. Det är ett cyniskt spel som drabbar tittarna. Konflikten handlar helt enkelt om att Com Hem kräver nya rättigheter utan att betala för dem. Det här har inget med Telias köp av TV4 att göra.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)