HockeyNews
PLUS

Frölundatalangen: "Jag kan släppa in tio mål, bara vi vinner"

(11283) Söderblom
Bildbyrån

Publicerad: 4 december 2019

FacebookXWhatsApp

Hockeyettan i fjol. Hockeyallsvenskan i år. SHL nästa år?

 Jag fokuserar på det som händer här och nu, säger målvaktstalangen Arvid Söderblom till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

20-åringen är utlånad från SHL-giganten Frölunda för andra säsongen i rad. I fjol var det i Hanhals – den här säsongen i Tingsryd. Och det är ett mönster som har följts de senaste säsongerna mellan klubbarna – att målvakter har skiftat mellan Hanhals och Tingsryd.

Söderbloms kollega i Tingsryd, Andreas Ljungren har vandrat från Kungsbacka till de småländska skogarna. Samma resa tog nuvarande SHL-målvakten i Frölunda, Niklas Rubin, för ett par år sedan. 

Gemensam nämnare? 

Tingsryds målvaktstränare Mikael Sandberg.

– Det ligger väl kanske något i det, säger Arvid Söderblom till HockeyNews.se och ler glatt. 

Förre Frölunda- och Linköpingskeepern Mikael Sandberg har betytt mycket för Arvid Söderbloms utveckling. Foto: Bildbyrån


Arvid Söderblom har delat matcherna hittills under hösten med Andreas Ljunggren och har stått för stabila prestationer. Det var ju Söderblom som stod i kassen när Tingsryd rånade Vita Hästen på segern i slutet av oktober efter en fascinerade målvaktsinsats.

Eller vad sägs om 51 räddade skott och 13 räddade straffar. Dessutom finns Söderblom med i toppen av målvaktsligan i Hockeyallsvenskan när det gäller räddningsprocent. Men det är inget som Söderblom bryr sig särskilt mycket om.

– Det är inget jag har koll på och det är något jag försöker hålla mig ifrån att kolla. För mig handlar det om att vinna matcher. Jag kan släppa in tio mål, bara vi vinner. Statistiken skiter jag ganska mycket i, säger Söderblom.

Arvid Söderblom har imponerat under sin debutsäsong i Hockeyallsvenskan. Foto: Bildbyrån


Vad känner du att du har utvecklats mest i höst?

–  Jag har steppat upp med allt. Men ska jag säga något specifikt så är det att jag har ett snabbare fotarbete.

Det här är sista säsongen på Avrid Söderbloms kontrakt med Frölunda – framtiden är oklar.

– Jag försöker att inte lägga allt för mycket fokus på det, utan det är här och nu som gäller, säger Söderblom, som har hoppat in i två SHL-matcher med Frölunda under tidigare säsonger.

Hur ser kontakten med Frölunda ut?

– Jag stämmer då och då av med Kristoffer Martin (Frölundas målvaktstränare). Jag känner även att jag har ett bra samarbete med "Sampan" (Mikael Sandberg). Han pendlar från Göteborg, men är med på alla matcher och på de flesta träningar. Det är skönt att ha någon att bolla med och tillsammans med Andreas Ljunggren så är vi ett bra team.

En annan sak att notera under hösten är att även lillebror Söderblom, Elmer, har fått göra SHL-debut i höst. 18-årige forwardstalangen fick istid i Frölundas novembermatcher mot Linköping och Färjestad. 

– Jättekul. Han har presterat hur bra som helst i SuperElit och var värd den här chansen. Jag spelade några matcher med honom i J20 för några år sedan. Det hade varit kul att få göra det någon gång igen, säger Arvid Söderblom.

LÄS MER: Oklart regelverk stoppar talangen från allsvenskt spel

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!