HockeyNews
PLUS

Brödrarduo hade show – tog gigantiskt kliv mot Allettan

(11065) Eklövs
Skärmdump Tranås/Staylive

Publicerad: 20 november 2019

FacebookXWhatsApp

Efter en tung start på höstsäsongen stormar Tranås AIF nu fram mot spel i Allettan. Två bröder från Linköping ordnade så att Tranås nu har ett delikat utgångsläge inför de fem sista omgångarna i Hockeyettan södra.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

21-årige Pontus Eklöf spelade i Tranås redan i fjol. Till den här säsongen fick han sällskap av lillebror Petter Eklöf. 


De Linköpingsfostrade talangerna har producerat bra med poäng i höst, men på onsdagskvällen gnistrade det till ordentligt i Borås Ishall. 

Och i andra matchen i rad  i samma kedja hade Eklöfs ordentlig show.

Visserligen tog Borås ledningen i första perioden, men Tranås växte in i matchen. Och när Pontus Eklöf gjorde sitt första mål för kvällen, knappt 15 minuter in i perioden, var det starten på en makalös poängorgie av bröderna.

 Det gick bra i dag. Pucken studsade med mig och det var skönt att hänga dit några mål, säger Pontus Eklöf till HockeyNews.se.

I den andra perioden gjorde Pontus ytterligare två mål och när hattrickmålet kom mot slutet av den andra perioden, så bugade Tranåsklacken på läktaren för sin stjärnspelare. 

 Gjorde de? Ha ha, fy f-n. Det är kul att de visar uppskattning, men jag antar att det var lite skämt, säger Pontus och skrattar igen.

Efter sitt tredje mål kände Pontus att det var dags för brorsan Petter att kliva in i målkolumnen. Och så blev det. Pontus var inblandad i både 41 och 51 som trycktes in av Petter Eklöf. Det sista målet kom i mitten av tredje perioden och var ett mål som punkterade matchen helt.

Var det du som låg bakom att din bror också kom till Tranås?

 Lite så är det väl. Sedan är det ju nära hem (Linköping) också. Det funkar bra och vi trivs i Tranås, säger Pontus.

Till slut vann Tranås med 52 och kunde ta tre viktiga poäng i Allettan-kampen. I och med att Halmstad och Kalmar förlorade så blev det en bingokväll för Tranås, som nu är tabellfyra och har fem poäng ner till Kalmar under strecket.

 Alla resultaten gick ju vår väg så det ser lite bättre ut nu. Vi har spelat bra i november och det är bara att fortsätta så här, säger fempoängsspelaren Pontus Eklöf.

LÄS MER: Den trubbiga offensiven kan bli ett problem

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)