HockeyNews
PLUS

Sparkade tränaren efter avskedet: ”Bara att acceptera”

(10097) Per Lundell Forshaga
Stay-Live Forshaga/Bois-TV

Publicerad: 20 november 2019

FacebookXWhatsApp

Sex raka förluster blev för mycket. Inför den gångna helgens match borta mot Skövde tvingades Forshagas tränare Per Lundell kliva åt sidan. Nu berättar han om känslorna kring uppbrottet.
– Det är bara att acceptera, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Han fick veta inför helgens drabbning att han inte skulle stå i båset. På tisdagen kommunicerade klubben ut att han hade fått sparken och på onsdagen hade Per Lundell slutligen ett möte med ledningen i Forshaga. Efter det är han beredd att berätta om sina känslor efter avskedet.

– Det är alltid tråkigt när det blir så här, men förklaringen jag har fått är att de ville ha en förändring. Vi har inte haft resultaten med oss, konstaterar han.

När det beslutades att 51-åringen inte längre skulle vara kvar som tränare i det Forshaga han basat över i snart tre och en halv säsong hade laget sex raka förluster. Som blev till sju borta mot Skövde i söndags utan honom i båset.

– Det är framförallt målskyttet. Vi har varit med i matcherna men inte fått poängen.


Vill inte pajkasta
Efter att ha fått sparken är han förstås inte helt enig med beslutsfattarna, men vill ändå göra en så snygg sorti som möjligt.

– Så här är det ju i den här världen, det är bara att acceptera. Det är ingenting man vill, jag har jobbat stenhårt för att vända det, men vill de ha en förändring då är det bara att acceptera det.

– Jag har fått en förklaring som jag kanske inte köper fullt ut, men ska man börja pajkasta, då blir det bara jag som är bitter.

Ni gick in i säsongen med ganska höga förväntningar efter vårens playoffsuccé och fick rent av några topptips på upptaktsträffen, har ni kanske rent av varit lite överskattade?
– Vi har inte riktigt kunnat leva med dem. Det smög sig in lite sådant och vi har haft samtal om det, men fick inte riktig tag i det, de höga förväntningarna. Vi blev upphaussade och kunde inte leva med det. Men det är många bäckar små.

Vad ska du göra nu?
– Även om sådana här saker händer är det fortfarande roligt att jobba med hockey och med en grupp. Man får bryta ihop och komma igen.

Har du fått komma in och säga hejdå till laget?
– Nej, det har ju blivit lite rörigt.

Kommer du få göra det?
– Jag vet inte, samtidigt vill man ju inte komma in och störa nu när det är något nytt.

Kommer du fortsätta följa Forshaga under säsongen?
– Jag följer all hockey så det är klart. Jag har ingen anledning att inte önska dem framgång.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)