HockeyNews
PLUS

VM-målvakten avbryter karriären: "En mycket svår tid"

(11015) Patrik Bartosak
Joel Marklund/Bildbyrån

Publicerad: 18 november 2019

FacebookXWhatsApp

Den tjeckiske VM-målvakten Patrik Bartosak fick för kort tid sedan ett KHL-erbjudande att ta ställning till.

Men istället för en flytt till en bättre liga har den 26-årige målvakten tvingats ta timeout från hockeyn på grund av problem med sin mentala hälsa.

Patrik Bartosak tog 30 av 32 skott i Tjeckiens 5-2-seger mot Tre Kronor i VM-premiären i Bratislava för ett halvår sedan.

Tjeckiens förstemålvakt i VM har också börjat säsongen i klubblaget Trinec urstarkt.


Men vid sidan om isen har Bartosak haft stora problem med sin psykiska hälsa och det har lett till en rad följdbekymmer. I helgen meddelade han att han måste ta en paus från sin karriär som hockeyspelare för att få rätsida på sitt liv.


Patrik Bartosak (t h) tar timeout från hockey på grund av psykiska problem. Foto: Bildbyrån.


– Jag kämpar mot en psykisk sjukdom, som jag tyvärr har hanterat i kombination med alkohol. Jag är medveten om min situation, jag har sökt tagit kontakt med experter och genomgår behandling, säger han enligt det tjeckiska hockeyförbundets hemsida .


Tillsammans med sin klubb Trinec har han kommit överens om att ta en timeout.


– Jag vill tacka ledningen för Trinec för deras stöd, mina lagkamrater, tränare och fansen för deras förståelse, fortsätter Bartosak.


Förra veckan blev det känt att han fått ett erbjudande av en KHL-klubb att ta ställning till, men på grund av problemen utanför isen är det inte aktuellt.


– Jag genomgår en mycket svår tid och jag skulle vilja be alla om ursäkt. Jag är fast besluten om att jag kommer att övervinna allt det här och snart återvända till hockeyn, säger Patrik Bartosak.


Tidigare i karriären blev den tjeckiske målvakten avstängd av NHL-klubben Los Angeles efter anklagelser om misshandel i hemmet .

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)