Lindbergs tunga start – då gjorde Timrå två boxplaymål på 47 sekunder

(10979) Tobias Lindberg

Publicerad: 15 november 2019

Tobias Lindbergs karriär i Timrå IK kunde ha börjat bättre. Två utvisningar i första perioden mot Västervik, men det som stack ut var att Timrå gjorde två boxplaymål på 47 sekunder.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Tidigare i veckan blev det officiellt att Tobias Lindberg, som tidigare under hösten blivit ratad av SHL-klubben IK Oskarshamn, skrivit på för Timrå IK i Hockeyallsvenskan.

I premiärmatchen borta mot AIK där Timrå vann med 5–1 blev Lindberg poänglös och hade -1.

På fredagskvällen väntade ny bortamatch för Lindbergs Timrå. Och det blev en tung start på matchen för Lindberg som drog på sig två utvisningar. Och det blev tre mål under de minuterna Lindberg satt utvisad.

Det började med att Västerviks poängkung Darren Nowick gjort 1–0 i powerplay efter 07.44. Då satt Lindberg utvisad för en hög klubba.

När Tobias Lindberg åkte på nästa utvisning, med knappt två minuter kvar av första perioden, var det hakning som gällde. Men i stället för utökad Västerviksledning så var det Timrå som gjorde två boxplay-mål inom loppet av 47 sekunder. Och båda gångerna var Morten Madsen och Sebastian Ohlsson inblandade i målen. Madsen gjorde 1–1, assisterad av Ohlsson, och Ohlsson gjorde ledningsmålet efter pass från Madsen.

Efter två perioder var ställningen 4–1 till Timrå efter mål av Sebastian Hartmann, den här gången i powerplay, och Sebastian Ohlsson, som därmed gjorde sitt andra mål för kvällen. Noterbart är att Tobias Lindberg fick en assistpoäng i samband med 4–1-målet.

Tobias Lindberg avslutade den tredje perioden med att att ta en ny utvisning (crosschecking).