Juniorkronorna besegrade Tjeckien: ”Dominerar matchen fullt ut”


8 november 2019

HELSINGFORS. Juniorkronorna fick bästa tänkbara start i Helsingfors.

Nikola Pasic blev tvåmålsskytt i uddamålssegern mot Tjeckien.

– Jag tycker vi dominerar matchen fullt ut, säger han till HockeyNews.se.Efter tre dagar och fyra träningspass på is drog fyrnationsturneringen i Helsingfors igång under fredagskvällen.

Tjeckien stod för motståndet och efter en mållös förstaperiod med spelövertag för Juniorkronorna spräckte man nollan i andra perioden.

Nikola Pasic öppnade målskyttet.

– Jag försöker lägga in den på han som driver mot kassen och pucken tar på Tjeckiens back och in i mål, säger Pasic till HockeyNews.se.

Resultatet stod sig till andra pausvilan och tidigt i tredje perioden slog Pasic till på nytt.

– Vi driver upp i powerplay och Fagemo (Samuel) droppar och jag skjuter och slår in min egen retur, säger BIK Karlskoga-forwarden som dessutom hade ett jätteläge att göra ett hattrick men blev rånad av den tjeckiske målvakten. 

– Jag tror jag firade innan han räddade och det var dåligt gjort men det var en bra räddning får jag säga.

Jesper Eliasson fick förtroende att inleda turneringen mellan stolparna och han stod för en mycket stabil insats längst bak i kassen.

– Han fick en tuff förstaperiod och är i stort sett sysslolös så det blir en svår match men han kommer upp bra i sista perioden och är en avgörande faktor till att vi vinner, säger förbundskaptenen Tomas Montén.

Vad säger du i övrigt om matchen?

– En bra match tycker jag. Rolig och fartfylld och många riktigt bra grejer som vi kan ta med oss och bygga vidare på. Sen är det givetvis saker vi kan ta lärdom av också. Jag tycker framför allt första perioden och sista tio i andra perioden rent spelmässigt är riktigt, riktigt bra. Sen blir det lite jämnare i tredje och mer kamp och det svänger lite och det känns som att det passar Tjeckien bättre, säger Tomas Montén. 


Tjeckien-Sverige 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)

Period ett: 03.47 utv 2 min Tomas Dajkar, holding, 10.53 utv 2+10 min Michal Houdek (Karel Plawek satt av tvåminutersutvisningen) boarding+misconduct

Skott: 1-13.

Period två: 01.25 utv 2 min Lagstraff Sverige (satts av Linus Fagemo) för många spelare på banan, 05.52 utv 2 min Jan Sir, roughing, Alexander Holtz, roughing, 13.45 0-1 Nikola Pasic assist Lils Lundkvist, 15.59 utv 2 min Adam Ginning, cross-checking, 19.07 utv 2 min Michal Houdek, hooking

Skott: 9-13.

Period tre: 00.39 0-2 Nikola Pasic assist Samuel Fagemo och Philip Broberg i power play spel fem mot fyra, 02.11 utv 2 min Albin Sundsvik, slashing, 14.59 1-2 Karel Plasek assist Jan Mysak

Skott: 9-6. Totalt: 19-32.

Utvisningar: Tjeckien 4x2, 1 x10 min. Sverige 4x2 min.

Domare: Joonas Kova, Finland, Timo Ruuska, Finland

Publik: 80