HockeyNews
PLUS

Rasmus Dahlin: ”Det kommer bli en magisk kväll”

(10831) Rasmus Dahlin
Bildbyrån/Mattias Persson/HockeyNews.se

Publicerad: 8 november 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. I kväll är det dags för den första drabbningen mellan Buffalo och Tampa i Globen. Buffalos Rasmus Dahlin ser fram emot kvällen, men tror att det blir viktigt att koppla bort allt runtomkring.
– Vi får se till att inte tänka på det för mycket, då kan det påverka spelet, säger han till HockeyNews.se.


Både Buffalo och Tampa anlände till Stockholm i söndags och har nu avverkat fem dagar i Sverige. I kväll är det dags för första drabbningen lagen emellan och Buffalos svenske supertalang Rasmus Dahlin ser fram emot kvällen. 

– Det kommer bli en magisk kväll med allt, svenska fans och så där. Men jag får tänka bort allt det där och tänka att det är en vanlig NHL-match. Vi behöver de här poängen. Egentligen ska det inte vara någon skillnad, men så klart är det jättekul att vi är i Sverige, säger han. 

Buffalo har efter en fin inledning på säsongen förlorat de fyra av fem senaste matcherna. Under veckan har man slipat på detaljer som ska få laget tillbaka på vinnarspåret. 

–  Vi har haft en väldigt bra träningsvecka. Det gäller att studsa tillbaka till vårt självförtroende och vårt spel. Vi började väldigt bra, så det gäller att studsa tillbaka till det, säger han.

LÄS MER: 
Svenske stjärnbacken ger klartecken till spel

LÄS MER: 
Svenske målvakten får chansen på hemmaplan

Stortalangen Rasmus Dahlin är inne på den omtalade andra säsongen i NHL och har inlett med att göra elva poäng på 15 matcher. Han upplever en liten skillnad jämfört med i fjol. 

– Så klart har jag och andra satt mer press på mig. Det har märkts, men det tillhör. Det är kul att spela för någonting också, säger han och utvecklar vad som ligger bakom sin fina poängskörd:

– Vi började med ett väldigt bra powerplay och gjorde väldigt mycket mål där i början. Sen studsade vi tillbaka lite. Ger man pucken till Olofsson så får man med sig poäng, säger han. 

Hur ska det bli att få dela det här med alla svenskar?

– Det kommer bli helt magiskt med inramning och allt det där. Hela uppladdningen har varit jättecool. Att få dela det med svenskarna som är här är extra så klart. VI får se till att inte tänka på det för mycket, då kan det påverka spelet. VI får njuta efter matchen. 

Se hela intervjun i spelaren ovan

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)