HockeyNews
PLUS

Klubben ger klartecken – svenske storstjärnan spelar i kväll

(10828) Victor Hedman
Bildbyrån

Publicerad: 8 november 2019

FacebookXWhatsApp

Det har funnits frågetecken runt Tampa Bay-backen Victor Hedman medverkan i fredagskvällens match mot Buffalo Sabres i Globen. Men nu ger klubben klartecken för spel för den svenske backstjärnan.

En underkroppsskada har stört den svenske backbjässen Victor Hedman den senaste tiden – men nu ger Tampa Bay backen klartecken för spel i fredagskvällens match mot Buffalo.

Victor Hedman erkänner att det varit en jobbig väntan på att få klartecken att spela, men ser nu fram emot den första drabbningen av två i NHL Global Series i Stockholm. 

– Jag är väldigt spänd inför kvällen. Det känns bra att kunna vara med och hjälpa laget, säger han. 

Tampa har fått en tuff inledning på säsongen och har nu två viktiga möten framför sig mot divisionsrivalen Buffalo. 

– De har ett fantastiskt bra powerplay så vi måste hålla oss i från utvisningsbåset. Det gäller att spela tufft mot dem, framförallt mot deras kedja med (Jack) Eichel är väldigt skicklig. När vi är på tårna och spelar vårt spel är vi ett tufft lag att möta. Det gäller att vi spelar vårt spel och håller koll på när ”Eichs” och de är på isen, säger han. 

Har ni skruvat på någonting?

– Vi har jobbat mycket med special teams, både powerplay och boxplay har inte varit uppe i den standard vi vill hålla. Sen har vi skruvat lite på vårt styrspel och våra omställningar. Vi har tryckt på ganska mycket och skruvat till detaljer i spelet. Det känns oerhört kul att vi ska få ut och visa det i matchen, säger han.  

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)