HockeyNews
PLUS

Svensken får chansen mellan stolparna: ”Sett fram emot det här”

(10827) Linus Ullmark
Bildbyrån

Publicerad: 8 november 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. I kväll är det dags för den första matchen i NHL Global Series i Globen mellan Buffalo och Tampa. Då får svenske Linus Ullmark chansen i Buffalos mål.
– Jag har sett fram emot det här hela hösten, säger han till HockeyNews.se.

Den 26-årige målvakten Linus Ullmark är tillsammans med sitt Buffalo hemma i Sverige för NHL Global Series där laget ställs mot Victor Hedmans Tampa Bay i två möten, under fredagen och lördagen. 

Efter fredagens morgonvärmning kom Buffalos coach Ralph Krueger med klara besked om vem som får vakta kassen ikväll. 

– Linus Ullmark startar. Vi är i Sverige och det är en bra möjlighet för honom att starta helgen, säger han. 

Huvudpersonen själv är glad över att det äntligen är dags och och ser fram emot att få chansen. 

– Jag har sett fram emot det här hela hösten och jag hoppas verkligen att vi kan bjuda upp till dans och visa oss från våran bästa sida, säger han. 

Linus Ullmark, som gjorde sin första säsong på heltid i NHL i fjol har vaktat kassen i sex av säsongens 15 matcher och motat 91.5 procent av skotten. 

– Det har gått helt okej. Man ska ta det med en nypa salt, det gäller att hålla fötterna på jorden. Det är många matcher kvar, säger han. 

Hur tycker du att samarbete med Carter Hutton fungerat?

– Vi är bra polare både av och på isen, så det har funkat jättebra. Vi stöttar varandra i vått och torrt. 

För Linus Ullmark, Victor Olofsson (Buffalo) samt Victor Hedman (Tampa Bay) blir matchen extra speciell. Samtliga har huserat i Modo och kommer ursprungligen från Ångermanland. 

– Vem kunde egentligen tro att vi tre skulle få spela samma match emot varandra när vi är från samma stad? Det är en väldigt stor grej på det sättet också. Det visar bara vilket bra jobb Modo har gjort. Sen är det väldigt kul att vi får dela detta ihop, säger han. 

LÄS MER: Klubben ger klartecken – svenske storstjärnan spelar i kväll

Linus Ullmark och Victor Hedman ställdes mot varandra i en strafftävling under skills competition för publiken redan under torsdagen. 

– Jag tror han missade alla tre, utanför. Jag behövde inte ens röra mig. Han sparade nog sig, säger han. 

Buffalo kommer till matchen med fyra förluster på de fem senaste matcherna och är således ute efter ett trendbrott. Linus Ullmark har varit med och mött Tampa tidigare och vet vad nycklarna kommer bli. 

– Framförallt att vi sköter vårat jobb först, att vi fokuserar på oss. Vi vet att de är ett bra hockeylag, men det förändrar inte våran sits. Vi ska gå ut och göra vårt arbete, säger han. 

Under veckan har han bortsett från träningarna hunnit med att se sig runt i Stockholm. 

– Jag har hunnit med det jag velat göra. Jag har ätit god mat och sett sakerna jag ville se samt så har det blivit en och annan fika. Jag var i Gamla Stan bland annat, det är inget man hade på listan när man var yngre. Nu har man varit där och uppskattat det, säger han. 

LÄS MER: Dahlin tror att det blir en magisk kväll


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)