HockeyNews
PLUS

Bekräftat: Klasscentern klar för Björklöven

(10804) fredric weigel
Bildbyrån

Publicerad: 7 november 2019

FacebookXWhatsApp

Fredric Weigel lämnar sin finska klubb och återvänder till Hockeyallsvenskan.

Enligt MrMadhawk blir Björklöven ny klubbadress – uppgifter som HockeyNews.se har fått bekräftade från en källa med god insyn.

Värvningen är tänkt att presenteras under fredagen.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Fredric Weigel har under flera säsonger varit en ledande spelare i Hockeyallsvenskan och hade i fjol en framträdande centerroll i hårdsatsande AIK. 

27-åringen svarade för 42 poäng på 52 grundseriematcher och ytterligare fyra poäng i kvalet till SHL för sitt AIK som till slut misslyckades med att ta klivet upp.

Weigel var en av många spelare som därefter lämnade “Gnaget” i våras. I stället flyttade han till Finland och Liiga-laget Jukurit där succén har uteblivit och Weigel har bara gjort fyra poäng på 17 matcher. 

Tanken var att Weigel skulle få en stor och skräddarsydd roll i Jukurit, men så har det inte blivit och därför går nu parterna skilda vägar. Enligt MrMadhawk kommer Weigel att återvända till Sverige och Hockeyallsvenskan, men inte till AIK utan till serieledande Björklöven. 

Det är uppgifter som HockeyNews.se har fått bekräftade från en källa med god insyn. Värvningen är tänkt att presenteras i morgon, fredag, och Weigel kan eventuellt debutera för sin nya klubb i derbyt borta mot Modo på lördag.

I Björklöven återförenas han med Brian Cooper, Justin Crandall och Alexander Deilert som han spelade med i AIK förra säsongen.

Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)