HockeyNews
PLUS

Rögles sportchef om skadeläget – och planen med Dominik Bokk

(10735) Rögle
Bildbyrån

Publicerad: 4 november 2019

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Skadeläget ljusnar för Rögle och efter uppehållet hoppas sportchefen Chris Abbott att nyckelspelarna ska vara redo för spel igen.
Dessutom pratar han om den tyske forwarden Dominik Bokks situation.
– Det kommer att gynna honom i långa loppet, säger han till HockeyNews.se

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport 

Succélaget Rögle har varit hårt skadedrabbade den senaste tiden. Nyckelspelarna Daniel Bertov, Dennis Everberg och Kodie Curran har samtliga missat de senaste matcherna. Men inom kort hoppas sportchefen Chris Abbott att trion är redo för spel igen. 

– Vi förväntar oss att alla är tillbaka efter uppehållet. Men det beror lite på, huvudskador är svåra och oförutsägbara. Vi får se hur Dennis och Kodies skador utvecklar sig, men förhoppningvis är de redo för att spela om tio dagar, säger han. 

När det gäller lagets nyckelcenter Ted Brithén, som ådrog sig ett käkbrott i säsongens första match mot HV71 har han tränat för fullt med laget de senaste veckorna, och förhoppningen är att han kan göra comeback efter uppehållet. 

– Det beror lite på hur det går med undersökningen han ska genomgå senare i veckan, men det ser ljust ut för Ted (Brithén). Det kan ta lite tid för honom att komma in i tempot igen, men jag är inte orolig. Ted är ett proffs och han tar hand om sig själv. Jag tror han kommer att anpassa sig snabbt, säger Chris Abbott som ser fram emot att få tillbaka sin nyckelcenter:

– Det är skönt att det (skadeperioden) snart är över. Ted är en viktig spelare för oss. 

Rögle, som startade säsongen på ett lysande sätt, har förlorat fyra av de fem senaste matcherna. Sportchefen tycker trots förlusterna att spelet sett bra ut. 

– Vi har spelat väldigt bra hockey, men det är klart att de skadorna vi fått påverkat oss. Det är skönt att uppehållet kom nu, det var väldigt lägligt. Ser man till den första halvan av säsongen är jag väldigt nöjd, säger han. 

Under uppehållet har Rögle en drös spelare borta på landslagsläger. Bland annat saknas de bägge målvakterna Christoffer Rifalk (Tre Kronor) och Roman Will (Tjeckien). 

– Vi kommer att få låna en målvakt från Kristianstad. Sen kommer Calle Clang (J20) att vara med oss och köra. Jag räknar med att det kommer vara en del juniorer med också, säger han.

Finns det någon plan på att plocka in något utifrån för att stärka upp laget?

– Nej. Jag har ingen plan på att ta in något permanent. 

Den tyske forwarden Dominik Bokk, som är utlånad från Carolina Hurricanes har fått knapert med speltid de senaste veckorna, men i dagsläget finns det inga planer på att gå skilda vägar med 19-åringen. 

– Nej. Dominik vill så klart spela mycket och förväntar sig mer av sig själv. Men han jobbar på rätt sätt. Poängen trillar inte in, men han spelar den hockey vi vill att han ska spela. Det kommer att gynna honom i det långa loppet. Vi vill ha ut det bästa av honom och jag är övertygad om att han kommer komma tillbaka taggad efter uppehållet, säger han. 

Vad är planen med Jakob Bondesson?

– (Jakob) Bondesson ska fortsätta spela en drös minuter för oss. Planen är att det ska fortsätta på sättet som det gjort senaste matcherna. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!