HockeyNews
PLUS

Rögles ilska efter vinsten mot Djurgården: "Tydlig skallning"

(10609) Cam Abbott/ilska
Bildbyrån

STOCKHOLM. Rögle spelade ut Djurgården och vann med 5-1. Med fyra sekunder kvar av matchen brast det för Rögles tränare Cam Abbott som var så arg på domarna att han fick lämna bänken.

SHL presenteras av ATG Sport 


Rögles storseger mot Djurgården på Hovet inför drygt 6 000 åskådare innehöll det mesta inklusive ett drömmål av forwarden Nils Höglander.


Men snackisen efter 5-1-vinsten för Rögle var huvudtränaren Cam Abbotts ilska. Den bottnade i en händelse där Djurgårdsbacken Jesper Pettersson skallade Rögleforwarden Leon Bristedt utan några konsekvenser för Djurgårdsspelaren.


När bara fyra sekunder återstod av matchen fick Cam Abbott lämna Röglebåset efter en het och laddad diskussion med domarna.


Det kostade också Rögle ett lagstraff på två minuter.


– Vi hade ett möte innan säsongen startade med domarna och det är av yttersta vikt att visa varandra respekt. Jag blev irriterad efter en uppenbar skallning mitt ute på isen och fyra domare ser inte den. Då visar man mig respekt genom att komma bort och prata med mig. Det tog nio minuters spel innan han kom bort. Det var en tydlig skallning som de borde se. De gjorde inte det, okej då må så vara, säger Cam Abbott.


Men det var inte den enda incidenten på isen som gjorde Rögles huvudtränare upprörd.


Rögles dubbelt VM-guldvinnande Tre Kronor-forward Dennis Everberg hamnade i bråk med Djurgårdens lagkapten Marcus Högström.


Everberg delade ut en smäll på Högström, som stod inne i Djurgårdens avbytarbås. Och Högström svarade med att dra av Everberg hjälmen innan han delade ut en högerkrok i ansiktet på Röglestjärnan.


– Jag blev irriterad på slutet när Dennis var inblandad i ett gruff vid (Djurgårdens) bänk. Han delade ut en smäll mot deras spelare, helt klart, men den andra killen tog tag i hans nacke och gjorde en ”WWE-move” (ett wrestlingslag) med ett underarmsslag mot hans ansikte och han kämpar nu. Igen, de tycker att det är två minuters utvisning var och jag är lite irriterad där för bristen på respekt och bristen på kompetens, särskilt med några man på isen, säger Cam Abbott ilsket.

Menar du att Dennis Everberg blev skadad av smällen?


– Vi får reda ut det. Han tog verkligen en bra smäll mot ansiktet. Han är en av våra tuffaste killar. Det är ganska svårt att skydda dig när någon håller fast din nacke och slaget kommer emot dig. Det är så jag ser det i alla fall, säger Cam Abbott.


Djurgårdstränaren Robert Ohlsson uppfattade inte Jesper Petterssons skallning på Leon Bristedt.


– Jag frågade faktiskt vad det var som hade hänt, för jag hade inte koll på den, så jag kan inte kommentera den. Jag får återkomma i morgon, säger Ohlsson.


– Slaget som är vid vårt bås är inte snyggt. Det blir ingen bra situation vid vårt bås när Dennis (Everberg) och Marcus (Högström) bråkade. Det tycker inte jag heller.


Leon Bristedt gjorde både mål och assist i 5-1-vinsten mot Djurgården.


– I en och en halv period spelade jag bra, men sen kom man in i Djurgårdens tempo och det blir långsamt men framförallt jävligt grisigt och fult, säger Bristedt till HockeyNews.se.


Om situationen med Jesper Pettersson säger han:


– Den tar klart i huvudet, men sen om det är medvetet eller inte vet jag inte. Jesper är en bra människa, men just den situationen var inte skitsnygg.


Tror du den kommer att anmälas?


– Ja, det tror jag. Jag tror Djurgården kan åka på både en och två anmälningar i dag. Även den situationen när de slår (Dennis) Everberg från båset, det är riktigt fult. Jag tycker inte att det var fint och snyggt det de höll på med sista halvan av matchen, säger Bristedt och sågar Djurgården:


– Jag tror de var jävligt frustrerade och lacka på sig själva, men det är inte okej det beteendet de håller på med i dag. Domarna behöver hjälp, men jag förstår att det är svårt att hålla kontroll på den här typen av match, säger Leon Bristedt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS