HockeyNews
PLUS

Fick nobben av AIK – jagas av hela Hockeyettan: "Är nära ett beslut"

(10093) Henrik Persson
Bildbyrån

Publicerad: 1 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Han tog tjänstledigt från jobbet, tränade stenhårt och satsade allt. Men det blev inget kontrakt med AIK för masen Henrik Persson. Nu har han landat och är nära en ny klubb.

– Jag vill spela matcher igen, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan  

Efter att ha varit duktig en junior i Leksands organisation blev det ingen omedelbar succé som senior för Henrik Persson, född 1993. Ha lade faktiskt av i två år, men gjorde comeback inför säsongen 2015/2016 i division 3-klubben Hisingen IK.

Efter två säsonger som poängspruta (över 100 poäng) i division 3 blev det en uppgradering till Bäcken i division 2. Även där hade Persson lekstuga och han fick säsongen efter kontrakt med Hanhals i Hockeyettan. Persson fortsatte sin raketresa uppåt i divisionerna och gjorde även succé i Hanhals där han snittade en poäng per match.

I somras kom den stora chansen när Hockeyallsvenska AIK erbjöd ett tryoutkontrakt. Henrik Persson gick all in, tog tjänstledigt från jobbet i Göteborg och tränade stenhårt inför flytten till Stockholm. Men Persson föll ur i sista gallringen inför den allsvenska seriestarten.

– De sa att jag jag var en jäkligt bra kille som brann för det. Att jag hade skills, viljan och allting. Jag fick bara positiva indikationer, men de valde att att plocka in andra spelare. Det var en ökad träningsdos jämfört med i Hanhals, det var en tuff belastning. Men jag tycker att jag fick samma chans som alla andra, säger Henrik Persson.

De Persson syftar på är Marcus Karlberg från Leksand och snajpern amerikanen John Henrion som AIK värvade i sista sund. Men tittar man i den unga allsvenska så går det rätt tungt för AIK.


– Med facit i hand är jag övertygad om att jag hade kunnat göra det riktigt bra i AIK.

Efter det tunga AIK-beskedet är Henrik Persson tillbaka i Göteborg där han jobbar med att serva klubbar och butiker med hockeyprodukter från Bauer. Hockeysuget är stort och han har bland annat tränat med sin tidigare klubb Hanhals.

– Jag kände att jag behövde ett litet brejk direkt efter AIK-beskedet. Efter det har jag kört på med på träningen och gymmat en hel del. 

Hans mål är att i framtiden kunna leva på hockeyn.

– Helst hade jag velat landa i ett allsvenskt kontrakt. Jag vet att jag skulle hålla på den nivån. Men det är ingen panik, jag kan ta ett år till i ettan om det är bra för min utveckling.

Telefonen hos Henrik Perssons agent har gått varm den senaste månaden och det är som Perssons gamle tränare Niclas Högberg sa: "Vilken klubb i ettan skulle inte vilja ha Henrik Persson".

– Jag vill tillbaka och spela matcher. Och det håller på att lösa sig. Jag är nära att ta ett beslut, säger Henrik Persson.

Är Hanhals aktuellt?

– Absolut, jag trivdes bra där och jag vet vad jag får.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)