HockeyNews
PLUS

Vägrar bära hjälm – nu bötfälls Jaromir Jagr

(9984) Jaromir Jagr-redigerad
Bildbyrån

Publicerad: 24 september 2019

FacebookXWhatsApp

Jaromir Jagr är en envis man. Den 47-årige legendaren klev i våras ner på isen och var med och kvalade tillbaka sin klubb Kladno till den tjeckiska högstaligan. Väl där vägrar Jagr bära hjälm under uppvärmningarna.
Därför har hans klubb nu dömts till böter.

Förra säsongen var Jaromir Jagr med och spelade upp Kladno, den klubb han äger, i den tjeckiska högstaligan. Jagr gjorde tio mål på de elva kvalmatcherna och totalt 13 poäng.

I sin comeback på toppnivå i Tjeckien har han gjort ett mål på två matcher för Kladno. Men rubrikerna för dagen handlar om superstjärnans upprepade regelbrott i samband med uppvärmningarna.

I fredags före bortamatchen mot Karlovy Vary gled han ut på isen utan hjälm och skötte förberedelserna på sitt eget sätt.


Och även före hemmamatchen i söndags mot Vitkovice fick publiken se en hjälmlös Jaromir Jagr värma upp.

På tisdagen sa disciplinnämnden i Tjeckien sitt och bötfällde Kladno med 2 000 tjeckiska kronor för Jaromir Jagrs första förseelse och ytterligare 4 000 för att han upprepade regelbrottet, enligt ett pressmeddelande .

Internationella ishockeyförbundets regler är tydliga med vad som gäller under uppvärmningarna och det är för spelarnas eget bästa.

Bötesbeloppet på motsvarande 2 500 kronor blir nog inget större bekymmer för Kladno eller klubbens ägare, rebellen Jaromir Jagr.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)