HockeyNews
PLUS

Supertalangen om pressen: ”Det är det som kommer avgöra i slutändan”

(9625) Lucas Raymond
Bildbyrån

Publicerad: 27 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

GÖTEBORG. Supertalangen Lucas Raymond är en av Sveriges största talanger och spås en lysande framtid, men trots det tar han inte sig själv vatten över huvudet. 

Den kommande säsongen ska han spela till sig en plats i Frölunda A-lag. 

– Det handlar om att spela så bra som möjligt och göra det så svårt för tränaren som möjligt att inte ta ut mig, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Supertalangen Lucas Raymond blev en av de yngsta att debutera i SHL när han 16 år gammal gjorde sin första match för Frölunda den gångna säsongen. I år är han med från start och målet är att spela till sig en fast plats hos de regerande mästarna, men han vet om att det blir tufft. 

– Det är enormt tuff konkurrens, men det gör ju att man utvecklas på träningarna också. Det handlar om att spela så bra som möjligt och göra det så svårt för tränaren som möjligt att inte ta ut mig. Det är ett sjukt bra lag, troligtvis det bästa i ligan på pappret just nu. Det är bara grymt kul att få vara med och träna och utvecklas och försöka ta en plats, säger han. 

Hur är känslan efter några månader med A-laget?

– Den är bra. Jag börjar vänja mig mer och mer och känner mig stabil och lugn och trygg i spelet utan puck, vilket är den största frågan vi jobbat med. När man väl kommer in i det blir det lättare med tempot och allting annat. 

Under sommaren har han jobbat hårt med de fysiska bitarna för att kunna ge sig själv så bra förutsättningar som möjligt. 

– Jag har byggt på mig rätt mycket fysiskt och fortsatt jobbat mycket med min skridskoåkning, samt fortsatt utveckla saker jag är bra på. Det har varit en tuff sommar, men väldigt nyttig och bra.

Tillsammans med Djurgårdens supertalang Alexander Holtz ses han som en av världens största talanger inom årskullen, men trots det är han ödmjuk och inser att det är långt kvar innan han uppnått något. 

– Jag ser inte mig själv på något annat sätt än vad jag gjorde för tio år sedan, för mig själv är jag samma kille. Sen vet jag inte hur omgivningen ser på mig, men för mig känns inget annorlunda på något sätt, så jag antar att det underlättar.

Nästa sommar ska han förhoppningsvis tingas som en av de första i NHL-draften, men han försöker att släppa tankarna och pressen som det innebär. 

– Jag försöker bara tänka på nästa match och träning, det kommer gynna mig mest. Jag fokuserar på hockeyn, för det är det som kommer avgöra i slutändan. Jag ska bara spela så bra som möjligt, så får vi se hur långt det tar mig, säger han. 

På fredag är det dags för Frölundas första tävlingsmatch för säsongen, när man tar emot österrikiska Graz i CHL-premiären. 

– Det ska bli kul. Det är en annan grej att spela träningsmatcher jämförelsevis med tävlingsmatcher på något sätt. Det är en annan stämning med förberedelser och allt annat, så det ska bli grymt kul. 

Se hela intervjun i spelaren ovan

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)